Nadine Andreewitch

  1. Vegetarisk kikärtsburgare med avokadokräm

    Vegetarisk kikärtsburgare med avokadokräm

    Vegetarisk kikärtsburgare med avokadokräm

    Af Nadine Andreewitch

    Vad jag suktar efter just nu? En stor saftig burgare ;) Men nej, faktiskt inte den vanliga varianten med kött; lyckligtvis kan en vego-burgare bli precis lika oemotståndlig. Jag kommer dessutom göra det lite lättare för kroppen att acceptera mitt snabbmatssug genom att helt enkelt ersätta köttbiten med en riktigt utsökt kikärtsburgare!

    Du kan faktiskt till och med göra denna måltid riktigt nyttig om du ser upp med vad du använder för ingredienser. Ersätt köttet med en hemmagjord vego-burgare, välj ett fint, färskt (kanske glutenfritt) bröd och lägg till massor av härliga ekologiska grönsaker och använd helst sötpotatis till dina pommes frites. Voila! Inte särskilt komplicerat och både mage och smaklökar blir garanterat nöjda.

    Du får i dig gott om proteiner från kikärterna så oroa dig inte över att ersätta den gamla hederliga köttbiten. Du får....

    Läs mer »
  2. Kyld avokado- och broccolisoppa

    Kyld avokado- och broccolisoppa

    Kyld avokado- och broccolisoppa

    Af Nadine Andreewitch

    Vintern är över, men längtan efter läckra soppor slutar inte där! Fyll på kroppens näringsförråd med de hälsosamma ingredienserna i denna svalkande och rediga soppa full av härliga smaker. Basen är krämig avokado och en av de mest näringsrika grönsakerna i världen: broccolin.

    Denna soppa borde verkligen avnjutas kyld. Alla smaker är så mycket mer intensiva när du har låtit dem svalna och sätta sig någon timme. Den fungerar lika bra som lätt lunch eller som middag, och när du vill ha något mer ordentligt gillar jag att lägga till några skivor glutenfritt bröd (ibland med ett tunt lager tahini).

    Så gott! Det är ju heller inte fel att soppan bara tar 15 minuter att förbereda och du kan enkelt spara den i kylskåpet till dagen efter. Jag gillar att lägga till en stor vitlöksklyfta för piffa till smaken lite extra, men den här soppan är också utsökt i sin mildare versi....

    Läs mer »
  3. En superfood sallad med apelsinmarinerade brysselkål

    En superfood sallad med apelsinmarinerade brysselkål

    En superfood sallad med apelsinmarinerade brysselkål

    Jag kan inte vänta tills våren är här! Min kropp längtar så efter sol och värme.... Tack och lov att jag har värmande yoga, värmande mys med familjen och vinterns värmande ”confort foods” typ ugnspotatis och vegetarisk lasagne ;-)

    Men tyvärr ger alltför mycket av den maten motsatt effekt - det kan göra att man känner sig tung och lat istället för ett ge dig den eftersökta energin! Jag försöker därför hålla sallader på menyn varje vecka, och anpassar dem helt enkelt från fräscha sommar sallader till mer värmande vintersallader. Dagens sallad är fullpackad med ”superfoods”! Den kommer ge dig en ordentlig dos av energi utan att belasta matsmältningen för mycket.

    Denna vintersallad är dessutom mycket lätt att göra, men en bra idé är att planera lite i förväg för att låta brysselkålen marinera över natten (de blir så mycket saftigare på det sättet). Om du inte har tid att låta dem marinera över natten låt dem i alla fa....

    Läs mer »
  4. En gyllene vinterdryck

    En gyllene vinterdryck

    En gyllene vinterdryck

    Denna aromrika dryck, är en fantastisk förkylnings bekämpare och det är definitivt min "comfort drink" nummer ett när graderna börjar sjunka. Den klassiska chai drycken har sitt ursprung i Indien där den enligt traditionen framställs med stark svart te, mjölk, massor av kryddor och en hel del socker. Chai betyder "te" på hindi. Kryddblandningen består ofta av ingefära, kanel, kardemumma, stjärnanis, fänkål, peppar, kryddnejlika och muskotnöt eller koriander och kummin. Mmm.. ingenting går upp mot en kryddig chaï för att återuppliva kropp och själ 🙂

    Mandelmjölk är min favorit

    Du har säkert redan gissat att min version varken innehåller svart te, komjölk, eller socker! Jag förvandlar istället denna dryck till en riktig närings bomb som är riktigt snäll för matsmältningen 😉

    Mandelmjölk är min favorit, och jag lägger till färsk gurkmeja i min kryddblandning och en sked stä....

    Läs mer »