bästa yogamattan

Vilken är bästa yogamattan för dig?

Tiden på mattan under yogapasset är för många enda chansen att koppla av övriga världen och fokusera sig i nuet. Det säger sig ju därför självt att det är viktigt att du väljer rätt kompanjon till yogapasset. Bästa yogamattan är den som hjälper dig att hitta den där magiska känslan när fysisk aktivitet och meditiation går ihop – ditt flow. Mer konkret ska den ska ge dig bra grepp, inte bli hal när du svettas och vara skön att ligga på, så att du kan koncentrera dig på yogan, utan distraktioner. Så hur hittar du bästa yogamattan som passar din yogastil, övriga stil och som håller i längden?

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Det finns givetvis en hel uppsjö på internet i alla möjliga slags olika webshoper, och allt beror ju på vad du är ute efter. Vad är viktigast? Priset, att det är ekologiskt och producerat på ett miljömässigt hållbart sätt, att mattan inte innehåller gifter – eller spelar det kanske inte så stor roll för dig? Även i yogavärlden gäller lagen om värde för pengarna – du får vad du betalar för; en ”vanlig” yogamatta i gummi och PVC-plast får du för någon hundralapp men du kan inte ställa några krav på glidsäkerhet eller bakterieskydd, gifter eller miljövänlighet etc. Går du upp några hundralappar får du lite mer kvalité- och miljötänk. Yogalove.se har noga studerat hur vi kan välja bästa yogamattan för dig – oavsett vilken stil du övar.

Våra mattor är alla ekologiska och glidsäkra, utan giftämnen och har stängda celler som förhindrar att bakterier ansamlas från svetten och gror till en bakteriehärd. Det finns tjockare mattor för dig som utövar yin-, astanga- eller kundaliniyoga liksom tunnare mattor för mer meditativa praktiker. Yogalove.se har kort sagt valt ut bästa yogamattan av yogautövare, för yogautövare. Vi jobbar just nu med EcoYoga och Yama, för vi vet att de bryr sig om vad som är viktigt för en bra praktik och att de dessutom värnar om din budget, så du får god kvalitet men slipper betala tusentals kronor. Prova exempelvis Yamamattan om du gillar hot yoga (Bikram yoga) som är extra glidsäker även om du svettas mycket. Yoga handlar om balans mellan dina fysiska och psykiska aspekter; mellan den yttre och inre världen. Bästa yogamattan har du hittat när den förutom kropp och sinne är den naturliga, nästan omärkbara partnern på passet som hjälper dig att uppnå en sådan balans. Med det i åtanke har vi på yogalove.se sökt att balansera kvalitet och pris, miljötänk och design för att din yogamatta ska bli din bästa vän när du övar upp ditt flow.