Månadsarkiv: April 2017

 1. Kyld avokado- och broccolisoppa

  Kyld avokado- och broccolisoppa

  Kyld avokado- och broccolisoppa

  Af Nadine Andreewitch

  Vintern är över, men längtan efter läckra soppor slutar inte där! Fyll på kroppens näringsförråd med de hälsosamma ingredienserna i denna svalkande och rediga soppa full av härliga smaker. Basen är krämig avokado och en av de mest näringsrika grönsakerna i världen: broccolin.

  Denna soppa borde verkligen avnjutas kyld. Alla smaker är så mycket mer intensiva när du har låtit dem svalna och sätta sig någon timme. Den fungerar lika bra som lätt lunch eller som middag, och när du vill ha något mer ordentligt gillar jag att lägga till några skivor glutenfritt bröd (ibland med ett tunt lager tahini).

  Så gott! Det är ju heller inte fel att soppan bara tar 15 minuter att förbereda och du kan enkelt spara den i kylskåpet till dagen efter. Jag gillar att lägga till en stor vitlöksklyfta för piffa till smaken lite extra, men den här soppan är också utsökt i sin mildare versi....

  Läs mer »
 2. Ulrika Norberg Be a Warrior

  Ulrika Norberg Be a Warrior

  Be a Warrior - Ulrika Norberg

  Att delta på YogaGames innebär att man ges möjlighet att yoga för flera olika yogalärare, lyssna till inspiratörer inom yoga och att man får tanka på med energi, intryck och idéer. Det blir så tydligt att yogan är så mycket, en livsstil och ett sätt att se på livet om man så vill och att det finns så många vägar att nå in till den plats av förening av kropp, sinne och varande som yogan strävar efter.

  Sophia Göth är en av de lärare som hade ett pass på lördagen. Hon är yogalärare inom grenen Kundalini yoga och hon höll ett pass mot slutet av lördagen, som hon kallade Radiant body. Där tog hon oss igenom en mental resa med tidsuppfattning och vårt förhållande till tid i fokus.

  Ulrika Norberg talade till oss i lokalen om att tid är det enda vi faktiskt äger och att allt mätande av tid osv är påhittat av oss människor.

  Hon uppmanade oss att väcka kundalinikrafte....

  Läs mer »
 3. Kokos-scones med jordgubbssylt

  Kokos-scones med jordgubbssylt

  Kokos-scones med jordgubbssylt

  Förutom att vara fantastiska till ditt eftermiddagste, kommer dessa veganska scones hålla dig mätt och belåten samt ge dig energi på ett balanserat sätt - ingen plötslig sockerkick som efter en eftermiddagsfika med sötsaker. Detta är framförallt tack vare havren: de innehåller fibern betaglukan, som hjälper till att sänka kolesterolnivåerna, stabilisera blodsockret, stimulera immunförsvaret och sägs till och med öka aptitkontrollerande hormoner. Fiber i allmänhet är fantastiskt för matsmältningen och håller dig mätt längre, vilket minskar småätande. Därför är fiber väldigt hjälpsamt när du försöker gå ner i vikt eller helt enkelt bara vill undvika de ohälsosamma svängningarna i blodsockret.

  Baka glutenfritt

  Att baka glutenfritt är en helt annan historia än traditionell bakning och det tar tid att lära sig om de olika ingredienserna! Jag använder ofta proteinrikt vitt rismjöl till glutenfri bakning, eftersom det har....

  Läs mer »
 4. YogaGames Stockholm 2017

  YogaGames Stockholm 2017

  Yogafestival Stockholm

  Af Åsa

  Under mina två dagar på YogaGames Stockholm hade jag chansen att få yoga för flera enormt inspirerande och fantastiska yogalärare och starkt lysande stjärnor på yogascenen just nu.
  Min yogahelg startade med en klass för Shay Peretz som föddes i Israel, växte upp Argentina, spenderade många år med att dela yogan på flera platser runt om i USA men som som just nu är baserad i Stockholm sedan flera år tillbaka där han håller klasser på YogaShakti, Yoga Yama och på Yoga Om i Stockholm.

  På hans klass From eastern flow to western jam skapades en personlig känsla av flöde och närhet. Klassen inleddes med att vi alla riktade våra näsor mot mitten av rummet, vi vände oss mot varandra....

  Läs mer »