Torrborstning

Torrborstning är en månghundraårig behandlingsteknik som används i många kulturer och kontinenter. Torrborstning används alltid med målet att förbättra hudton och stimulera kroppen inifrån, och för att uppnå ökad energi och välbefinnande. Regelbunden torrborstning avlägsnar döda hudceller utan att skada de yttre hudlagren, och bidrar till att minska och förebygga celluliter, och att öka energinivåer. Borsta med långa raka slag mot hjärtat för att stimulera nervsystemet, blodcirkulationen och lymfsystemet.
Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Huden ska kännas mjukare och smidigare efter bara en borstning.

Den ska användas utan vatten eller tvål, helst innan du duschar eller badar som en del av din dagliga rengöring rutin. Börja med lätta, mjuka penseldrag och anpassa för att matcha känsligheten hos din hud. Börja med handflatorna eller fotsulorna, borsta inåt från de yttersta punkterna i din kropp, och arbeta rytmiskt i långa, raka, jämna och försiktiga rörelser mot hjärtat. Vissa säger till och med att den detox och cirkulations boost som kroppen upplever kan ha läkande effekt till mag problem och hud problem såsom akne. Torrborstning kan hjälpa dig stimulera lymfatiska systemet, lymfflödet, och lymfkörtlar. Att simulera lymfatiska systemet kan hjälpa dig bekämpa trötthet, stress och miljögifter och öka energi. Att stimulera lymfflödet är viktigt då lymfflödet är en viktig del av vårt blodomlopp, med en av sina primära funktioner att filtrera blodet. Stimulering av lymfkörtlar filtrerar och renar lymfvätskan, återvänder rena blodceller till kroppen och bryter ner patogener och toxiner. Torrborstning kan ha store fördelar för dem som är mer stillasittande, antingen genom ålder, handikapp eller sjukdom. En session av torrborstning kan främja en liknande nivå av lymfa flöde som uppnås med 20 minuters motion, och det hjälper till att rensa gifter ur kroppen. Utöver dessa fördelarna så hjälper torrborstning också att avlägsna gamla, döda hudceller och öppnar porerna, uppmuntra avgiftning och förbättra hudton.

Kort sagt, det finns många fördelar till torrborstning.

Torrborstning är fiende nummer ett till cellulit då den minskar och förhindrar celluliter, den stimulerar cirkulationen, den exfolierar, förbättrar hudtonen, och ökar både energi och välbefinnande. Det finns två typer av borste – en mjuk och en hård. En mjuk borste som kan göras från antingen syntetiska eller naturliga material, men försök att alltid välja en naturlig borste då syntetiska material kan irritera huden. En mjuk borste är ideal för att hjälpa till att ta bort det yttre lagret av döda hudceller och när den används för torrborstning är de en utmärkt exfoliering metod. De kan också förbättra utseendet på celluliter. En hård borste ger dig möjligheten att arbeta i de djupare vävnaderna för att bekämpa celluliter genom att öka cirkulationen på ett djupare plan, men kommer inte att ge så mycket nytta som en mjuk borste när det gäller exfoliering av det yttre lagret av hud.