Rökelse

Rökelse med ljuvliga dofter - Yogalove - Stort sortiment

Rökelse som stämningshöjare har använts i många andliga och religiösa sammanhang i årtusenden. Den tillverkas normal som en blandning av hartser och växtoljor som blandas med andra väldoftande ingredienser och rullas runt bambustickor eller formas till koner. Det är den aromatiska doften när vi bränner rökelse som bidrar till att skapa en atmosfär av harmoni, lugn och koncentration exempelvis för meditation eller inför ett yogapass.

4 artiklar

Sätt fallande sortering
  1. Geranium & Star Anise Røgelse

Rökelser för de olika stjärntecknen

Men de används också i religiösa sammanhang, liksom för att bekämpa ohyra eller för att energetiskt rengöra rum. Normalt brinner rökelsen i 30-60 minuter beroende på sorten. Antalet olika varianter av rökelser som finns att välja på numera är nästan oöverskådligt. I Europa var olibanum som är det aromatiska harts som utvinns från boswelliaträdet, eller ”ren rökelse”, allra vanligast innan österländsk filosofi med yoga- och meditationspraktikerna förde med sig många andra slags rökelser.

Olibanum var den ursprungliga rökelse som de tre vise männen hade med sig till Jesusbarnet, på engelska frankincense.

Numera går det att finna allt från indisk nag champa till allt mer obskyra och kreativa varianter i en new age- eller yogainspirerad butik nära dig, samt en uppsjö av valmöjligheter går enkelt att hitta för den som känner för att köpa rökelse online.

För den som är intresserad av astrologi och vill harmonisera den kunskapen praktiskt går det att hitta specialutvalda rökelser för de olika stjärntecknen, eller varför inte bränna en rökelse för dagen så här:

Söndag - Solens dag: VIRAK, energigivaren Måndag - Månens dag: JASMIN, drömvävaren Tisdag - Mars dag: TALLBARR, förändringsbringaren Onsdag - Merkurius dag: LAVENDEL, den upplyftande Torsdag - Jupiters dag: SANDELTRÄ, den vise helaren Fredag - Venus dag: ROS, fredsmäklaren Lördag - Saturnus dag : CYPRESS, den gamla själen Och så vidare.

I och med österländska influenser har vi har tillgång till en enorm variation av rökelser med ett par klick, i alla färger och former och dofter som tänkas kan. Och visst är väl det positivt och kul men å andra sidan kan det även medföra förvirring och beslutsångest.

Bästa rökelsen Hur ska man veta vilken som passar bäst för mig?

Den andra svårigheten är att du inte kan känna doften och se om den passar dig när du köper rökelse på Internet.

Å andra sidan kan doften innan du bränt rökelsen som du känner i affären skilja sig från hur den doftar när du tänder den.

Så finns det några ledtrådar på vilka rökelser som är av bra kvalitet och att du kommer att tycka om den?

Först och främst kan formen vara det första att bestämma sig för. Vill du ha koner eller harts, eller de vanligare rökelsestickorna?

Om du inte vill köpa extra tillbehör som kol och en behållare för att bränna hartsrökelse är förmodligen rökelsestickorna det enklaste, du kan antingen stick ner den i blomkrukan eller köpa en enkel rökelsehållare.

Sedan behöver du fundera på vad för slags doft som kan passa dig.

Vi rekommenderar varmt yogalove.se, som har ett brett urval av kvalitetrökelse i stickform med de mildare och uppiggande citrongräs- eller eukalyptusvarianterna som knappast kan slå fel, till de lite mer substansiella cederhartsstickorna eller den ayurvediska varianten. Ta gärna en titt där och se vilken som passar dig.