Yogamattor

Yoga är en gammal träningsform för både kropp och själ, som idag har mycket att erbjuda i en stressig vardag. Men yoga är inte bara en träningsform, utan också en livsstil. Det handlar om att vara ett med nuet och inte minst att vara närvarande med en känsla av välbefinnande, glädje och förhöjd energi.

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Yogaträning syftar till att få en ökad kroppsmedvetenhet och bli smidigare och starkare. Det är ytterst viktigt att ha en perfekt yogamatta, som gör det möjligt för att uppnå den härliga känslan av att gå in i dig själv, utan att avbrytas mitt i ditt zen. Detta ställer stora krav på din yogamatta, som måste vara glidsäker och behaglig att träna på.

Beroende på vilken yogaform du föredrar, finns många olika typer av yogamattor att välja bland; ekologiska, tjocka och tunna. I den klassiska yogan, söker man uppnå balans mellan fysiska övningar och meditation för att uppnå fullständig kontroll över kroppen. Här är det viktigt att din yogamatta är glidsäker och känns behaglig att ligga på när du jobbar med olika andningsövningar och avslappning. Manduka yogamattan är en av världens bästa yogamattor med en täthet och tjocklek som är överlägsen. Mattan har en skön komfort och ett supergrepp för dem som önskar mer av sin yogamatta. 

MANDUKA YOGAMATTAN

Manduka yogamattan är ekologiskt producerad och tillverkaren ger livstidsgaranti. Du kan träna med ännu godare samvete med en ekologisk yogamatta som skonar miljön och inte innehåller tillsatt PVC, eller andra skadliga ämnen. Därmed kan du känna dig trygg med att allt är i sann yoga-anda! Strukturen på Manduka mattans översta skikt är tygliknande och ger det bästa greppet, även när mattan är fuktig av svett. Mattan har stängda celler och säkrar därför att svetten inte tränger in och skapar en bakteriehärd.

YAMA YOGAMATTAN ÄR DEN ULTIMATA MATTAN FÖR HOT YOGA

Hot yoga utförs i en lokal som värmts upp till 37,5 grader. 

Denna yogaform har länge använts för att lindra smärtor, då den infraröda strålvärmen hjälper musklerna att slappna av och förbättrar cirkulationen i lederna. Denna form av yoga innebär också att man svettas mer. Därför behövs en bra Hot yogamatta, som är extra glidsäker, även vid mycket kraftig svettpåverkan. En bra Hot yogamatta kan absorbera stora mängder vätska och säkrar därför att du kan uppnå maximal effekt av din träning. Manduka yogamattan är ett exempel på en bra Hot yogamatta, men också Yama yogamattan ger stabilitet på både hårda og mjuka underlag. Yama yogamattan är den ultimata Hot yogamattan då den kombinerar den traditionella yogamattan med uppsugförmågan från en bra yogahandduk. Yama yogamattan är extremt glidsäker, så du slipper anstränga dig ytterligare för att stå stabilt på mattan. Om du tränar din core, behöver du en pilatesmatta som är lite tjockare, då du arbetar mycket på golvet. En bra pilatesmatta har en nopprig undersida som ger glidsäkerhet, och en mjuk, svettabsorberande översida som avlastar. Både Yama yogamattan och Manduka yogamattan kan fungera utmärkt som pilatesmattor.