Yoga Games

 1. Yogagames 2019 Sofia Löfstaf

  Yogagames 2019 Sofia Löfstaf

  Yogagames 2019

  Af Åsa Ronnmark

  En mjuk Global Yoga-klass som leddes av en yogaläarare som var helt ny för mig hette "Come as you are". Sofia Löfstaf skapade en suggestiv känsla där musik och mentala bilder vävdes ihop till en helhet. Genom ord och rörelse lyckades hon på ett genuint sätt skapa en stark känsla av närvaro där resan inåt startade i positionen barnet och relaterades till det inre barn som bor i oss alla.

  Rörelserna (asanas) kretsade snarare kring repetition än variation då Sofia ville förmedla känslan av närhet och närvaro genom asanas som inte tvingade oss att tänka på rörelsen i sig utan som skapade viss automatisering och därmed gav möjlighet till ett mer meditativt tillstånd under klassen.

  "Ta med dig och ditt nu, din historia och dina erfarenheter och möt dig själv på mattan".

  Under vårt samtal efteråt uppkrupna på scenen i lokalen där vi yogat pratade Sof....

  Läs mer »
 2. intervju med Jennie Liljefors

  intervju med Jennie Liljefors

  Yogagames Stockholm, äntligen!

  Af Åsa (Yogasunray yoga)

  Det är med glädje och förväntan men samtidigt med ett omedelbart lugn jag kliver in genom portarna på Munchenbryggeriet denna gång i Stockholm för att delta under ännu ett YogaGames event.

  Precis som alltid är helgens schema fullspäckat av stora och intressanta namn på föreläsare, yogalärare och inspiratörer inom området och det är inte helt lätt at tvälja och fördela sin tid.

  En av dem jag vet att jag måste lyssna på är Jennie Liljefors. Förra året var en vännina till mig på hennes föreläsning, hon köpte hennes bok Healing Yoga åt mig och den har följt mig under året och jag har kunnat hämta inspiration från den både i privat undervisning och workshops.

  Hennes ämne är så viktigt och jag känner att jag i år måste lyssna på hennes föreläsning.

  Dels....

  Läs mer »
 3. Ulrika Norberg Be a Warrior

  Ulrika Norberg Be a Warrior

  Be a Warrior - Ulrika Norberg

  Att delta på YogaGames innebär att man ges möjlighet att yoga för flera olika yogalärare, lyssna till inspiratörer inom yoga och att man får tanka på med energi, intryck och idéer. Det blir så tydligt att yogan är så mycket, en livsstil och ett sätt att se på livet om man så vill och att det finns så många vägar att nå in till den plats av förening av kropp, sinne och varande som yogan strävar efter.

  Sophia Göth är en av de lärare som hade ett pass på lördagen. Hon är yogalärare inom grenen Kundalini yoga och hon höll ett pass mot slutet av lördagen, som hon kallade Radiant body. Där tog hon oss igenom en mental resa med tidsuppfattning och vårt förhållande till tid i fokus.

  Ulrika Norberg talade till oss i lokalen om att tid är det enda vi faktiskt äger och att allt mätande av tid osv är påhittat av oss människor.

  Hon uppmanade oss att väcka kundalinikrafte....

  Läs mer »
 4. YogaGames Stockholm 2017

  YogaGames Stockholm 2017

  Yogafestival Stockholm

  Af Åsa

  Under mina två dagar på YogaGames Stockholm hade jag chansen att få yoga för flera enormt inspirerande och fantastiska yogalärare och starkt lysande stjärnor på yogascenen just nu.
  Min yogahelg startade med en klass för Shay Peretz som föddes i Israel, växte upp Argentina, spenderade många år med att dela yogan på flera platser runt om i USA men som som just nu är baserad i Stockholm sedan flera år tillbaka där han håller klasser på YogaShakti, Yoga Yama och på Yoga Om i Stockholm.

  På hans klass From eastern flow to western jam skapades en personlig känsla av flöde och närhet. Klassen inleddes med att vi alla riktade våra näsor mot mitten av rummet, vi vände oss mot varandra....

  Läs mer »
 5. Regnigt men hjärtligt på yogafestivalen i Skåne

  Regnigt men hjärtligt på yogafestivalen i Skåne

  Center for Evolutionary Consciousness regnigt men hjärtligt på yogafestivalen i Skåne

  Af Hannes Svanqvist

  När vi svänger av från motorvägen ut i vad som skulle kunna räknas som vildmarken på andra ställen, kan man nog säga att vi kände oss lite som Alice i Underlandet.

  Fast vi visste ju ungefär vart vi skulle och varför. Tullesboallén heter den lövträdskantade landsväg där Tullesbo slott och Center for Evolutionary Consciousness’ (CEC) Green World Festival for Yoga and Sacred Music 2016 står att finna, namnet till trots rätt anonymt och utan ståhej.

  Center for Evolutionary - Yogalove.se

  Center for Evolutionary Consciousness

  Vi möts av en vänlig receptionist placerad i ett tält på uppfarten ti....

  Läs mer »
 6. Monika Björn YogaGames 2014

  Monika Björn YogaGames 2014

  Monika Björn YogaGames 2014

  Yogalove is Scandinavia’s first online yoga-universe, based on my passion and love for yoga, and the urge to share this with my scandinavian brothers and sisters .

  What kind of yoga do you teach? Why have you chosen this?

  My style is a mixture between Hatha and Vinyasa Flow depending on whether I teach open classes or privates.

  Many of my open classes hosts 40-60 people and there is a particular hypnotic, almost meditative experience flowing together as a group. When I teach privates the sessions are created 100% for the individual and I can focus my entire attention on that one person.

  What inspires you for your classes? And is there a theme/inspiration that you are currently working on?

  I find my inspiration in my own daily self-practice, other training forms that I do (Olympic Weightlifting, calisthenics, ring training), music and social media.

  I´m really into backbends and core strength at the moment. Bac....

  Läs mer »
 7. Konsten Att Lyfta

  Konsten Att Lyfta

  Patrick Beach har numera blivit ett välkänt namn bland yogaentusiaster.

  Hans enastående stil, som är inspirerad av hans lärare Annie Carpenter och Brock Cahill och hans egen kärlek till inversions, kombinerar balans, styrka, flexibilitet och medvetenhet – och när han vävar handstands och arm balances in i sina flows framstår det helt obesvärad.

  Det är en avslappnad och pratglad Beach som träffar oss på Yoga Games i Stockholm. Han har redan stått för ett par lektioner och har också haft möjlighet att kolla in omgivningarna – både Stockholm och vackra Münchenbryggeriet, där Yoga Games äger rum.

  Det är omöjligt att se på honom att han precis har instruerat den intensiva lektionen ”Core on Fire” – 1 ½ timme med fokus på att uppbygga en stark core men samtidigt hitta den nödvändiga balansen, lugnet och medvetenheten som behövs för att kunna lyfta upp si....

  Läs mer »
 8. Kommentarer från besökare på Yoga Games i Stockholm 2015

  Kommentarer från besökare på Yoga Games i Stockholm 2015

  Yoga Games i Stockholm 2015

   

  Naofal Ouazzani Chahdi

  Vad tyckte du var bra med Yoga Games detta år?

  "Jag tycker att de hade bjudit in väldigt bra instruktörer som var inspirerande och närvarande och att de hittat en bra lokal att hålla till i och att utrymmena och salarna låg nära varandra så man slapp att gå så långt emellan."

  Vad var den bästa stunden för dig under yogahelgen?

  Spontansången under Cat Alip-Douglas klass igår. Det var fantastiskt!

   

  ....

  Läs mer »