Yogariktningar Hur Du Väljer Rätt Yoga För Just Dig

Vi har avkodat och listat de 10 populära yoga-stilarna för att hjälpa dig att bestämma vilken som passar dig bäst.

Af Åsa

Yogariktningar Typ av yoga: Hatha

Mer i detalj: Hatha yoga är den fysiska övningen av yoga som använder en kombination av kroppsställningar (asanas), andning (pranayama) och meditation (dyana) med målet att stärka både kropp och själ.

Yogariktningar det är även där nästan all modern form av yoga härrör från. Vem är det för: Hatha är en långsammare övning, som fokuserar på andning och grundläggande poser, vilket gör det till en bra övning för nybörjare. Missa inte 8 sätt yoga kommer att förändra din kropp och din hälsa.

Typ av yoga: Vinyasa

Mer i detalj: Vinyasa kallas också "flow yoga" på grund av de mjuka övergångarna mellan poserna. Andning är extremt viktigt i denna övning, eftersom rörelserna synkroniseras med andningen.

Vem är det för: Det innebär en hel del rörelse och variation i Vinyasa, så om du ofta känner för att svettas, är denna stil perfekt för dig.När det gäller vad du borde införliva i din kost när du övar yoga? Missa inte dessa 10 livsmedel.

Yogariktningar: Bikramyoga

Mer i detalj: Bikramyoga är hett! Och med hett menar vi temperaturmässigt. Denna typ uförs i ett bastuliknande rum på ca 40,6 grader Celsius och 40 procent fuktighet, och innebär en serie av 26 poser och två andningsövningar under varje klass.

Vem är det för: Den höga värmen gör att du kan gräva djupt in i sträckorna, och samtidigt bygga din uthållighet och spola ut gifter från kroppen genom intensiv svettning. Varma yogaövningar som dessa rekommenderas inte för gravida kvinnor, och de med hjärtproblem bör konsultera en läkare först. Här är några fördelar med övningen.

Yogariktningar: Yin

Mer i detalj: En mycket meditativ praxis, Yin yoga använder taoistiska traditioner och fokuserar på passiva ställningar som riktar in sig på specifika delar av kroppen, som höfter, bäcken och nedre ryggraden. Denna stil kan uppfattas som långsam, men du behöver tålamod, eftersom ställningarna pågår från allt mellan 1 till 20 minuter.

Vem är det för: Yin yoga är en bra utgångspunkt för dem som vill tysta sinnet med meditation och är också idealisk för de som håller på med fitness, och är i behov av att frigöra spänning i överarbetade leder. Här är 8 meditationsmisstag som kan hemlighet stress.

Typ av yoga: Iyengar

Mer i detalj: Uppkallad efter grundaren B.K.S. Iyengar, är denna övning en form av Hatha yoga, som lär ut att det finns ett korrekt sätt för varje ställning. För att uppnå en perfekt inriktning är praktiken starkt beroende av användningen av hjälpmedel som block, remmar, sele, stolar och brädor. Ashtanga principer är också integrerade med fokus på att länka samman specifika "asanas”.

Vem är det för: Detta är en bra övning för mer avancerade yogier som vill förbättra sin inriktning, men är också ett idealiskt sätt för nybörjare att få en förståelse för de grundläggande ställningarna. Se till att du känner igen dessa 10 tecken som indikerar din kropp (och sinne) vill träna yoga.

Typ av yoga: Jock

Mer i detalj: Grundades av Kanadensiska yogin Michael DeCorte, Jock yoga är en typ av yoga med fokus på styrka och uthållighet, kontra flexibilitet. Övningen använder kraftfulla rörelser och stärker ställningar, parat med modern musik, med målet att öppna upp styva muskler. För att sträcka bort styvhet, missa inte detta yogaflöde.

Vem är det för: Yoga skeptiker, idrottare och de som vill förstärka sin styrka, kommer att älska den höga energin- och svettfaktorn i denna övning.

Typ av yoga: Reparativ

Mer i detalj: Glöm svettning och tänka avkoppling. Reparativ yoga handlar om att läka sinnet och kroppen genom enkla ställningar som ofta hålls i så många som 20 minuter, med hjälp av rekvisita som underlag, kuddar och remmar. Öva hemma?

Se till att du vet detta insider trick, det hjälper dig att hålla motiverad.Vem är det för: Att fnförliva reparativ yoga i din rutin kompletterar snyggt aktiva metoder. På grund av den meditativa kvaliteten på denna stil är det till hjälp för dem som återhämtar sig från sjukdom och skada, inklusive känslomässigt trauma som skilsmässa eller död hos en älskad.

Typ av yoga: Ashtanga

Mer i detalj: En vinyasa-stil praxis, Ashtanga yoga använder sex sekvenser av ställningar och praktiseras sekventiellt, i snabb takt, synkroniserat med andningen. Och om du har problem med att sova, se till att kolla in dessa 6 lugnande yoga poser.

Vem är det för: Eftersom övergångarna mellan ställningar (poser) sker snabbt, bör nybörjare börja med en långsammare klass för att utveckla en solid förståelse av grunderna. A-typer kommer att uppskatta den metodiska stilen i praktiken.

Typ av yoga: Prenatal

Mer i detalj: Prenatal yoga är idealisk för både förväntade mammor och de som nyligen levererade. De graviditetssäkra ställningarna hjälper dig inte bara att förbereda dig för arbete, utan alla stadier av graviditeten, genom sträckning och fokuserad andning.

Vem är det för: Alla blivande mammor-yogi eller inte - bör prova prenatal yoga, eftersom det är ett bra sätt att göra för en enklare och snabbare arbete. De som inte har gjort yoga innan kanske vill vänta tills den andra trimestern att börja, då övning innan detta kan få dig att känna dig svag, sjuk eller yr.