Yogalärarutbildning

Yogalärarutbildning - Bli yogalärare. Vill du utbilda dig till yogalärare?

Det kan finnas många anledningar till att vilja utbilda sig till yogalärare. Att fördjupa sig inom en passion och kunna delge sina kunskaper till andra är för många väldigt givande. Intresset för yoga är utbrett och det finns därmed möjlighet att kunna livnära sig helt eller delvis som yogalärare. En yogalärarutbildning ger dig en betydligt djupare kunskap om yogafilosofin som helhet vilket är mycket värdefullt för din vidareutveckling som yogautövare. Det är självklart inte nödvändigt att ha som målsättning att bli lärare för att ha stor glädje av att gå en yogalärarutbildning!

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

YogaLoves sammanställning av utbildningar

För att inspirera och underlätta för aspirerande yogalärare, har YogaLove kartlagt ett antal yogautbildningar som finns både i Sverige och utomlands. Vi har låtit studior som erbjuder yogautbildningar besvara ett antal frågor med syfte att sammanställa en översikt över vad de olika utbildningarna erbjuder, vilka specialinriktningar som finns samt utbildningarnas pris, längd, certifieringar för att undervisa etc.

Att tänka på vid val av yogautbildning

Val av inriktning Först och främst behöver du komma fram till vilken slags yoga du vill utbilda dig inom. De många olika inriktningarna inom yoga, gör att det finns ett brett utbud av yogalärarutbildningar. Det är rekommenderat att du själv prövat flera olika stilar av yoga innan du väljer inriktning att utbilda dig inom. När du har hittat det som är rätt för dig, kan du föra vidare detta på ett äkta sätt till dina framtida elever. Exempel på inriktningar För att nämna några inriktningar, kan du utbilda dig inom Ling yoga, Bikram yoga, Barn yoga, Graviditets yoga och Yin yoga. Intresset för Barn yoga och Graviditets yoga är växande och de flesta fitness-studios erbjuder idag kurser med dessa inriktningar, så här finns goda chanser till framtida jobb. Att undervisa barn innebär ett annorlunda och intressant pedagogiskt tänk där man aldrig forcerar fram saker, utan låter barnen delta på sina egna villkor. Många gravida upptäcker den positiva inverkan som yogan har både på fysiken och psyket under en period med stora förändringar. Yin yoga är en populär yogaform som ökar kroppens flexibilitet genom stretching. Denna lugna och mjukgörande yoga lämpar sig mycket väl exempelvis för atleter såsom löpare, kroppsbyggare och andra idrottare, så här finns också en bred målgrupp att rikta sig mot. Studieupplägg Att gå en utbildning kräver engagemang och tid och det är därför viktigt att du hittar ett upplägg som är kompatibelt med din livssituation för att kunna fokusera och ta till dig utbildningen ordentligt. Passar det dig bäst att sprida ut studietimmarna över en längre period, eller föredrar du en koncentrerad intensivkurs? Ta dig tid och studera utbildningens struktur och innehåll innan du bestämmer dig och se till att få detaljer om kursupplägg och områden som avhandlas specificerade. Du behöver vara på det klara med vad du har för förväntningar och vill ha ut av den investering du gör, både vad gäller tid, pengar och din utveckling. Tänk också på att antalet elever som tillåts på en utbildning spelar roll för hur mycket personlig guidning du kan erbjudas.

Längd, innehåll och Yoga Alliance kvalitetsstämpel

En yogalärarutbildnings längd är vanligen 100, 200 eller 300 timmar, men det finns även de som är 500 timmar! Grundutbildningen för att bli yogalärare är oftast 200 timmar och vidareutbildningen 300 timmar. Dessa riktlinjer är globalt satta i enlighet med Yoga Alliance som säkerställer kvaliteten på yogalärarutbildningar. Att kontrollera om denna stämpel finns, är ett bra första steg vid sökandet efter rätt utbildning. En inledande kurs på 200 timmar är att betrakta som en start på din yogaresa. Då yogavärlden är omfattande och bred är det i princip omöjligt att bli fullärd oavsett antal studietimmar. Satsa på en kurs som tar upp flera områden för att få en bred bas för alla komponenter inom yogan. Kursen bör innehålla allt från filosofi, anatomi och fysiologi, liksom praktiker som meditationsteknik, mantran och olika asanas. Se också till att kursen är uppdaterad gällande det senaste inom dessa fält, på så sätt kan du senare själv utbilda på ett aktuellt sätt. Personkemi med läraren Yogan handlar till betydande del om att skapa band, både inom sig själv och till andra. Kemin mellan elev och lärare är därför av mycket stor vikt under en utbildning. Du ska inspireras av din lärare och få vägledning och stöd under utbildningens gång. Om du har möjlighet är det väldigt bra att besöka tilltänkt utbildningsplats och träffa läraren personligen och även ta lektioner innan du fattar beslut. Ta också reda på vilka andra som undervisar inom utbildningens samtliga områden. Nöj dig inte med kvalifikationer på ett papper utan säkerställ att du kommer trivas under utbildningen innan du investerar pengar och tid. De personer du möter under utbildningens gång blir ofta bestående och betydelsefulla kontakter i ditt liv.

Utbildning i Sverige eller utomlands? Fundera över om du vill utbilda dig i Sverige eller utomlands.

Föredrar du att kombinera din yogautbildning med ditt övriga liv på hemmaplan, eller har du önskemål om att åka iväg och hänge dig åt yogan på en annan plats? Här får personliga förutsättningar och preferenser styra. Yogautbildning i Sverige I Sverige finns många bra yogautbildningar som vanligen är fördelade på 100, 200 eller 300 timmar. Här presenterar vi ett urval. Populära yogautbildningar utomlands Att åka utomlands för att koncentrera sig fullt ut på yoga lockar många. När det kommer till internationella utbildningsplatser är Indien, Bali, USA och Köpenhamn exempel på populär länder. I Indien och på Bali lockar den härliga atmosfären och det lugnare tempot liksom kulturen och närheten till vatten och natur. Ibland är det faktiskt också möjligt att spara pengar genom att gå en utbildning utomlands. Var bara noga med att kontrollera kvaliteten på utbildningen och lärarna.