Åsa Rönnmark

 1. Johana Hector Be more YOU

  Johana Hector Be more YOU

  Ett riktigt "life hack"- "Be more YOU".

  Af Åse Ronnmark

  Johana Hector bjöd på ett riktigt "life hack" i sin föreläsning "Be more YOU".
  Hon varvade sin dryga timme med att ge konkreta tips och råd på hur man kan få bättre och mer kvalitativ sömn genom att tejpa över ljusinsläpp och lampknappar med mera i rummet där man sover, till lymfmassage och andningsövningar där man genom att trycka tungan mot gommen och samtidigt lyfta bäckenbotten får en kraftfull stimulans på vagusnerven.

  Den kraft, energi och värme Johanna bär inom sig utstrålade hon hela föreläsningen och hon fick oss alla i rummet att känna oss sedda, välkomna och viktiga.

  Budskapet var tydligt och starkt: Ta hand om dig och var dig.

  Genom att leva sann mot sig själv och sin inre röst och drivkraft så ger vi det vi kom hit för att ge och kan få det vi kom hit för att ta emot. Den resa Johanna förmedlar handlar....

  Läs mer »
 2. Yogagames 2019 Sofia Löfstaf

  Yogagames 2019 Sofia Löfstaf

  Yogagames 2019

  Af Åsa Ronnmark

  En mjuk Global Yoga-klass som leddes av en yogaläarare som var helt ny för mig hette "Come as you are". Sofia Löfstaf skapade en suggestiv känsla där musik och mentala bilder vävdes ihop till en helhet. Genom ord och rörelse lyckades hon på ett genuint sätt skapa en stark känsla av närvaro där resan inåt startade i positionen barnet och relaterades till det inre barn som bor i oss alla.

  Rörelserna (asanas) kretsade snarare kring repetition än variation då Sofia ville förmedla känslan av närhet och närvaro genom asanas som inte tvingade oss att tänka på rörelsen i sig utan som skapade viss automatisering och därmed gav möjlighet till ett mer meditativt tillstånd under klassen.

  "Ta med dig och ditt nu, din historia och dina erfarenheter och möt dig själv på mattan".

  Under vårt samtal efteråt uppkrupna på scenen i lokalen där vi yogat pratade Sof....

  Läs mer »
 3. intervju med Jennie Liljefors

  intervju med Jennie Liljefors

  Yogagames Stockholm, äntligen!

  Af Åsa (Yogasunray yoga)

  Det är med glädje och förväntan men samtidigt med ett omedelbart lugn jag kliver in genom portarna på Munchenbryggeriet denna gång i Stockholm för att delta under ännu ett YogaGames event.

  Precis som alltid är helgens schema fullspäckat av stora och intressanta namn på föreläsare, yogalärare och inspiratörer inom området och det är inte helt lätt at tvälja och fördela sin tid.

  En av dem jag vet att jag måste lyssna på är Jennie Liljefors. Förra året var en vännina till mig på hennes föreläsning, hon köpte hennes bok Healing Yoga åt mig och den har följt mig under året och jag har kunnat hämta inspiration från den både i privat undervisning och workshops.

  Hennes ämne är så viktigt och jag känner att jag i år måste lyssna på hennes föreläsning.

  Dels....

  Läs mer »
 4. Ulrika Norberg Be a Warrior

  Ulrika Norberg Be a Warrior

  Be a Warrior - Ulrika Norberg

  Att delta på YogaGames innebär att man ges möjlighet att yoga för flera olika yogalärare, lyssna till inspiratörer inom yoga och att man får tanka på med energi, intryck och idéer. Det blir så tydligt att yogan är så mycket, en livsstil och ett sätt att se på livet om man så vill och att det finns så många vägar att nå in till den plats av förening av kropp, sinne och varande som yogan strävar efter.

  Sophia Göth är en av de lärare som hade ett pass på lördagen. Hon är yogalärare inom grenen Kundalini yoga och hon höll ett pass mot slutet av lördagen, som hon kallade Radiant body. Där tog hon oss igenom en mental resa med tidsuppfattning och vårt förhållande till tid i fokus.

  Ulrika Norberg talade till oss i lokalen om att tid är det enda vi faktiskt äger och att allt mätande av tid osv är påhittat av oss människor.

  Hon uppmanade oss att väcka kundalinikrafte....

  Läs mer »
 5. YogaGames Stockholm 2017

  YogaGames Stockholm 2017

  Yogafestival Stockholm

  Af Åsa

  Under mina två dagar på YogaGames Stockholm hade jag chansen att få yoga för flera enormt inspirerande och fantastiska yogalärare och starkt lysande stjärnor på yogascenen just nu.
  Min yogahelg startade med en klass för Shay Peretz som föddes i Israel, växte upp Argentina, spenderade många år med att dela yogan på flera platser runt om i USA men som som just nu är baserad i Stockholm sedan flera år tillbaka där han håller klasser på YogaShakti, Yoga Yama och på Yoga Om i Stockholm.

  På hans klass From eastern flow to western jam skapades en personlig känsla av flöde och närhet. Klassen inleddes med att vi alla riktade våra näsor mot mitten av rummet, vi vände oss mot varandra....

  Läs mer »
 6. Yoga Games Stockholm 2017

  Yoga Games Stockholm 2017

  YogaGames Stockholm 2017

  Af Åsa Rönnmark

  Det var med stor glädje och förväntan i kroppen som jag hängde in min jacka och mössa i garderoben på Münchenbryggeriet den 10 februari i år för att delta i årets YogaGames i Stockholm. Det är någonting särskilt med YogaGames som skiljer det från alla andra stora events jag någonsin varit på. I samma stund man kliver över tröskeln in i lokalerna så infinner sig ett lugn, en kontakt och en värmande känsla av närvaro. Den känslan bär jag med mig varje gång jag är på YogaGames och det märks att det är fler än jag som känner detsamma. För ingen annanstans har det varit så många personer som köar i lugn och ro till salar, restaurang och utställare med glädje i blicken och med förståelse i orden.

  I mina flip-flops och med min Yogamatta över axeln gick jag så första dagen på YogaGames Stockholm 2017 vidare mot rece....

  Läs mer »
 7. Allting hänger ihop!

  Allting hänger ihop!

  Allting hänger ihop!

  Yogalove blogger Åsa Rönnmark

  När Yogasunray håller klasser, workshops och kurser så yogar jag under namnet yogasunray. Jag har valt det namnet av flera olika anledningar. En av dem är att vi alla har ett inre ljus och en drivkraft som är långt mycket större än vi kan tro. Vi kan ibland vara snabbare på att se vårt eget "mörker", dvs våra brister och tillkortakommanden än våra styrkor och krafter.

  En annan tanke som jag finner mycket stöd i inom yogafilosofin är att vi alla har en gemensam kärna där vi är lika. Vi är alla solstrålar som har en väldigt likartad kärna där vi vill ha en tillhörighet, finna sammanhang, närhet och trygghet. Som en enda stor sol.

  ....

  Läs mer »