Blogg

  1. Hur Du Väljer Rätt Yoga För Just Dig

    Hur Du Väljer Rätt Yoga För Just Dig

    Yoga-stilarna

    Vi har avkodat och listat de 10 populära yoga-stilarna för att hjälpa dig att bestämma vilken som passar dig bäst.

    Typ av Yoga-stilarna: Hatha

    Mer i detalj: Hatha yoga är den fysiska övningen av yoga som använder en kombination av kroppsställningar (asanas), andning (pranayama) och meditation (dyana) med målet att stärka både kropp och själ. Det är även där nästan all modern form av yoga härrör från.

    Vem är det för: Hatha är en långsammare övning, som fokuserar på andning och grundläggande poser, vilket gör det till en bra övning för nybörjare. Missa inte 8 sätt yoga kommer att förändra din kropp och din hälsa.

    Typ av Yoga-stilarna: Vinyasa

    Mer i detalj: Vinyasa kallas också "flow yoga" på grund av de mjuka övergångarna mellan poserna. Andning är extremt viktigt i denna övning, eftersom rörelserna synkroniseras med andningen.Vem är det för: Det innebär en hel del rörelse och variation i Vinyasa, så om du ofta känner för att svett....

    Läs mer »
  2. Kundaliniyoga Institutets yogakurs

    Kundaliniyoga Institutets yogakurs

    Yogalärarutbildning - Kundaliniyoga Institutets yogakurs

    Vi erbjuder utbildning till kundaliniyogalärare.

    Vilken slags utbildning inom yoga har du själv gått?

    Jag har gått kurser inom flera yogatraditioner sedan 17 år tillbaka, men jag är certifierad kundaliniyogalärare steg 1 sedan 2014 och har påbörjat steg 2.

    Hur skulle du generellt beskriva din kurs?

    En möjlighet att fördjupa dig i yogan för din egen skull, få redskapen till att lära ut, lära dig massor om yogan och dess tekniker, och ja, återupptäcka dig själv och din sanna potential. Yogans tekniker leder dig till en djupare insikt och upplevelse av att kropp, sinne och själ hänger samman. Att alla dessa delar behöver tas omhand och näras för att du ska kunna leva i samklang med dig själv och din omgivning. Vår yogalärarutbildning löper över 2 år för att du ska hinna skapa tillräckligt med utrymme och tid för processen, samt ge dig själv möjlighet att skapa en mer hållbar och skönare tillvar....

    Läs mer »
  3. Ann-Sofi yoga instruktör för barn

     

    Hur fick du reda på den här festivalen?

    Genom en god vän på Facebook. Jag kände inte alls till det här innan. Så såg jag att det var fem dagar, men tyvärr så jobbade jag så det gick inte. Men jag tog ledigt idag så jag iallafall kunde komma hit och bara få njuta och känna av atmosfären.

    Berätta varför du är här?

    För att förankra mig själv igen. Jag har vart bort ett litet tag och vart mycket i en annan värld. Men känner att jag är påväg tillbaka och att det här var ett ypperligt tillfälle att ge mig själv en hel dag och bara gå och njuta, och det är vad jag har gjort här idag.

    Var det du som hittade yogan/ meditationen eller var det den som hittade dig?

    Det är nog både och. Att det har funnits i mig själv hela tiden och meditationen växte mer och mer efter att jag gick på yoga.

    yoga instruktör för barn

    Det var efter en hjärtinfarkt som jag kom i kontakt m....

    Läs mer »
  4. Emma Stålvik Nia Movement Yoga Göteborg

    Emma Stålvik Nia Movement Yoga Göteborg

     

    Vilken/vilka yogaform(er) undervisar du i?

    Jag undervisar i Yoga Somatics, Yin Yoga och Restorative Yoga Göteborg

    Varför just den/dem?

    Yoga Somatics var kärlek vid första upplevelsen för mig! Hela min kropp och själ bara vibrerade JA, i varje cell. Ett helt underbart sätt att fördjupa min relation till mig själv och livet och att få uppleva njutning, sinnlighet, läkning, mjuknande och öppnande i och genom min kropp. I tillåtelse, lyhördhet och omtanke.
    Yoga Somatics har öppnat dörren till de mer lugna, yin-inspirerade yoga-formerna. För mig är det också ett fantastiskt komplement till den mer fysiskt dynamiska dansinspirerade rörelseformen Nia som jag arbetat med länge.

    Vad kan man som deltagare på Copenhagen Yoga Festival förvänta sig av din klass?

    Jag skulle vilja säga att jag kommer bjuda in till en lite annorlunda yoga-upplevelse. Vi kommer röra oss in i ett mjukt, långsamt och utforskande flöde. En inbjudan till att känna....

    Läs mer »
  5. Intervju med Ashtangayogans mästare

    Intervju med Ashtangayogans mästare

    Intervju med Ashtangayogans mästare Paramaguru R.Sharath Jois från Mysore -av sina elever kärleksfullt kallad ”Sharathji”

    Af Jens Bache

    Att delta i en workshop innebär generellt att man får möjlighet att förbättra sin yogautövning - det kan handla om en asana, något som vi uppfattar som besvärligt, om att fördjupa vår kunskap om yoga eller att man är nyfiken på att lära känna en lärare.

    Att man som elev blir sedd av en lärare innebär att man kan få hjälp med att lösa ett problem och få en bättre förståelse för sin yogautövning. Att vara med på en workshop tillsammans med andra likasinnade handlar också om att möta nya och gamla vänner och att dela en fantastisk och annorlunda upplevelse. Allt det här får man om man deltar på en workshop med Sharathji!

    Även om det är ledda klasser under hela workshopen och det är många deltagare, så hjälper Sharathji de elever som behöver hjälp med vissa āsana - och man f....

    Läs mer »
  6. Yogalärarutbildningar med ayurvedisk inriktning

    Yogalärarutbildningar med ayurvedisk inriktning

    Yogalärarutbildningar - Det kan finnas många anledningar till att vilja utbilda sig till yogalärare.

    Af Pernilla Cristvall

    Vi har tre olika yogalärarutbildningar med ayurvedisk inriktning, uppdelad i steg som man också kan välja som egens fördjupningar (ashtangayoga, yinyoga och restorativeyoga)

    Hvordan beskriver du generelt kurset ditt?

    Ashtangayogalärarutbildning i 8 steg,
    Yinyogalärarutbildning i 7 steg
    Restorativeyogalärarutbildning i 4 steg

    Hvor lenge har du tilbudt kurset?

    Vi startade vår första yogalärarutbildning 2015.

    Er det flere moduler?

    Ashtangayogalärarutbildning i 8 steg,
    Yinyogalärarutbildning i 7 steg
    Restorativeyogalärarutbildning i 4 steg

    Hva heter de forskjellige modulene?

    Ashtangayogalärarutbildning

    1. Asana 1
    2. Ayurveda
    3. Asana 2
    4. Pranayama
    5. Chakran
    6....

    Läs mer »
  7. Johana Hector Be more YOU

    Johana Hector Be more YOU

    Ett riktigt "life hack"- "Be more YOU".

    Af Åse Ronnmark

    Johana Hector bjöd på ett riktigt "life hack" i sin föreläsning "Be more YOU".
    Hon varvade sin dryga timme med att ge konkreta tips och råd på hur man kan få bättre och mer kvalitativ sömn genom att tejpa över ljusinsläpp och lampknappar med mera i rummet där man sover, till lymfmassage och andningsövningar där man genom att trycka tungan mot gommen och samtidigt lyfta bäckenbotten får en kraftfull stimulans på vagusnerven.

    Den kraft, energi och värme Johanna bär inom sig utstrålade hon hela föreläsningen och hon fick oss alla i rummet att känna oss sedda, välkomna och viktiga.

    Budskapet var tydligt och starkt: Ta hand om dig och var dig.

    Genom att leva sann mot sig själv och sin inre röst och drivkraft så ger vi det vi kom hit för att ge och kan få det vi kom hit för att ta emot. Den resa Johanna förmedlar handlar....

    Läs mer »
  8. Yogagames 2019 Sofia Löfstaf

    Yogagames 2019 Sofia Löfstaf

    Yogagames 2019

    Af Åsa Ronnmark

    En mjuk Global Yoga-klass som leddes av en yogaläarare som var helt ny för mig hette "Come as you are". Sofia Löfstaf skapade en suggestiv känsla där musik och mentala bilder vävdes ihop till en helhet. Genom ord och rörelse lyckades hon på ett genuint sätt skapa en stark känsla av närvaro där resan inåt startade i positionen barnet och relaterades till det inre barn som bor i oss alla.

    Rörelserna (asanas) kretsade snarare kring repetition än variation då Sofia ville förmedla känslan av närhet och närvaro genom asanas som inte tvingade oss att tänka på rörelsen i sig utan som skapade viss automatisering och därmed gav möjlighet till ett mer meditativt tillstånd under klassen.

    "Ta med dig och ditt nu, din historia och dina erfarenheter och möt dig själv på mattan".

    Under vårt samtal efteråt uppkrupna på scenen i lokalen där vi yogat pratade Sof....

    Läs mer »
  9. intervju med Jennie Liljefors

    intervju med Jennie Liljefors

    Yogagames Stockholm, äntligen!

    Af Åsa (Yogasunray yoga)

    Det är med glädje och förväntan men samtidigt med ett omedelbart lugn jag kliver in genom portarna på Munchenbryggeriet denna gång i Stockholm för att delta under ännu ett YogaGames event.

    Precis som alltid är helgens schema fullspäckat av stora och intressanta namn på föreläsare, yogalärare och inspiratörer inom området och det är inte helt lätt at tvälja och fördela sin tid.

    En av dem jag vet att jag måste lyssna på är Jennie Liljefors. Förra året var en vännina till mig på hennes föreläsning, hon köpte hennes bok Healing Yoga åt mig och den har följt mig under året och jag har kunnat hämta inspiration från den både i privat undervisning och workshops.

    Hennes ämne är så viktigt och jag känner att jag i år måste lyssna på hennes föreläsning.

    Dels....

    Läs mer »
  10. Yogariktningar Hur Du Väljer Rätt Yoga För Just Dig

    Yogariktningar Hur Du Väljer Rätt Yoga För Just Dig

    Vi har avkodat och listat de 10 populära yoga-stilarna för att hjälpa dig att bestämma vilken som passar dig bäst.

    Af Åsa

    Yogariktningar Typ av yoga: Hatha

    Mer i detalj: Hatha yoga är den fysiska övningen av yoga som använder en kombination av kroppsställningar (asanas), andning (pranayama) och meditation (dyana) med målet att stärka både kropp och själ.

    Yogariktningar det är även där nästan all modern form av yoga härrör från. Vem är det för: Hatha är en långsammare övning, som fokuserar på andning och grundläggande poser, vilket gör det till en bra övning för nybörjare. Missa inte 8 sätt yoga kommer att förändra din kropp och din hälsa.

    Typ av yoga: Vinyasa

    Mer i detalj: Vinyasa kallas också "flow yoga" på grund av de mjuka övergångarna mellan poserna. Andning är extremt viktigt i denna övning, eftersom rörelserna synkroniseras med andningen.

    Vem är det för: Det inne....

    Läs mer »