Hur fick du reda på den här festivalen?

Genom en god vän på Facebook. Jag kände inte alls till det här innan. Så såg jag att det var fem dagar, men tyvärr så jobbade jag så det gick inte. Men jag tog ledigt idag så jag iallafall kunde komma hit och bara få njuta och känna av atmosfären.

Berätta varför du är här?

För att förankra mig själv igen. Jag har vart bort ett litet tag och vart mycket i en annan värld. Men känner att jag är påväg tillbaka och att det här var ett ypperligt tillfälle att ge mig själv en hel dag och bara gå och njuta, och det är vad jag har gjort här idag.

Var det du som hittade yogan/ meditationen eller var det den som hittade dig?

Det är nog både och. Att det har funnits i mig själv hela tiden och meditationen växte mer och mer efter att jag gick på yoga.

yoga instruktör för barn

Det var efter en hjärtinfarkt som jag kom i kontakt med yogan, men det är många år sen nu. Det var väldigt härligt, så jag gick vidare och utbildade mig till yoga instruktör för barn. Jag kände nånstans att ska jag börja lära mig att lära ut yoga då måste jag börja med barnen och mig själv som barn.

Sen har jag haft yoga kurser, men jag har kallat det medveten rörelse med sju yoga övningar, en för varje dag. Det var vad jag lärde mig från min yogalärare, en österrikisk fantastisk kvinna som hade yoga i Malmö. Hon finns med mig och jag tänker ofta på henne.

Vilka klasser har du gått på eller ska du gå på under festivalen?

Jag har tittat lite på Ying Yang yogan och följt den lite gran i mina rörelser annars har jag inte deltagit så mycket aktivt i yogan eller att sjunga eller så utan jag har bara samlat på mig energi och bara njutit.

Vart föredrar du att yoga och meditera på?

Naturen ger ju enormt mycket kraft. Då har man jord, man har himmelen, man har spacet. Det kan vara vid träden, på stranden, men ja utomhus.

Vad tycker du om festivalen såhär långt?

Nu har jag ju bara vart här idag, jag kom hit på förmiddagen. Jag tycker det har vart en väldigt lugn fin, vacker miljö, vänlighet har jag mött, vackert.

Varför tycker du att folk ska besöka den här festivalen?

Vi lever i ett sånt stressat samhälle och ibland kan det var svårt att hitta lugnet i den miljön och då tror jag att sånna här miljöer behövs.
Det är synd egentligen för såhär skulle man ju ha det i livet jämt.
Som en kvinna sa tidigare idag ” Människor söker sig hit för att vi behöver kärleken, för kärleken finns inte där. Det är så mycket av motsatsen ute i samhället så vi behöver den här kärleken och fylla på oss ” Och det gör man ju verkligen här. Det är ju bara kärlek, vänlighet och tacksamhet över att det finns.

Har du hittat några nya vänner än?

Nej, jag har inte vart aktiv på det heller utan för mig var det att ge mig själv den här dagen. Ta in och njuta av av allt som bjuds, som jag får ta med mig och dela med mig på ett annat sätt, någon annanstans. Kanske kommer jag att möta andra här framöver, det vet man aldrig.

Jag tackar Ann-Sofi yoga instruktör för barn för stunden.

Efter ett fantastisk yoga pass ute i gräset så ser jag en man sitta och vila på några stenar.