Månadsarkiv: December 2016

 1. Allting hänger ihop!

  Allting hänger ihop!

  Allting hänger ihop!

  Yogalove blogger Åsa Rönnmark

  När Yogasunray håller klasser, workshops och kurser så yogar jag under namnet yogasunray. Jag har valt det namnet av flera olika anledningar. En av dem är att vi alla har ett inre ljus och en drivkraft som är långt mycket större än vi kan tro. Vi kan ibland vara snabbare på att se vårt eget "mörker", dvs våra brister och tillkortakommanden än våra styrkor och krafter.

  En annan tanke som jag finner mycket stöd i inom yogafilosofin är att vi alla har en gemensam kärna där vi är lika. Vi är alla solstrålar som har en väldigt likartad kärna där vi vill ha en tillhörighet, finna sammanhang, närhet och trygghet. Som en enda stor sol.

  ....

  Läs mer »
 2. En gyllene vinterdryck

  En gyllene vinterdryck

  En gyllene vinterdryck

  Denna aromrika dryck, är en fantastisk förkylnings bekämpare och det är definitivt min "comfort drink" nummer ett när graderna börjar sjunka. Den klassiska chai drycken har sitt ursprung i Indien där den enligt traditionen framställs med stark svart te, mjölk, massor av kryddor och en hel del socker. Chai betyder "te" på hindi. Kryddblandningen består ofta av ingefära, kanel, kardemumma, stjärnanis, fänkål, peppar, kryddnejlika och muskotnöt eller koriander och kummin. Mmm.. ingenting går upp mot en kryddig chaï för att återuppliva kropp och själ 🙂

  Mandelmjölk är min favorit

  Du har säkert redan gissat att min version varken innehåller svart te, komjölk, eller socker! Jag förvandlar istället denna dryck till en riktig närings bomb som är riktigt snäll för matsmältningen 😉

  Mandelmjölk är min favorit, och jag lägger till färsk gurkmeja i min kryddblandning och en sked stä....

  Läs mer »
 3. Mustig banan kaka med nötter

  Mustig banan kaka med nötter

  Hela familjens favoritrecept !

  En super god och nyttig kaka som värmer hjärtat och själen ☺ Smakar bra till fikat eller varför inte även till frukost ?

  Jag är så glad att dela just det här receptet med er idag - det är utan tvekan ett av familjens favoritrecept ! En mustig banankaka full med krispiga nötter, en storfavorit sen flera år tillbaka som vi bakar minst en gång i månaden.

  Så otroligt lätt att variera ingredienserna också, genom att använda olika mjöl sorter och/ eller nötter helt efter dagens humör och önska.

  Men basen förblir en god banankaka : söt, lite krämig men samtidigt knaprig och en riktig glädje booster ... Min son som är 2,5 år älskar när det blir banankaka till fikat! Men den är så nyttig så ibland blir det till frukost också;-)

  Helt fri från gluten, raffinerat socker, och mejeriprodukter, men 100% delicious. Inte illa för en kaka va? Den är verkligen lätt att förbereda också, även om den innehåller en hel del ingredienser....

  Läs mer »