yogakuddar

Yogakudde

Vad är yogakuddar, eller yogabolster som de också kallas, och hur kan de hjälpa dig i din praktik? Här rätar vi ut frågetecken och ledsagar dig till rätt kompanjon till ditt yogapass. Yogakuddar används helt enkelt som stöd i olika ställningar och kan vara ett oumbärligt verktyg för att befria dig från smärta, stelhet och samtidigt för att öka din komfort när du befinner dig i mer utmanande ställningar.

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

En yogakudde är en riktigt skön kompanjon

Yoga handlar om att slappna av i ställningarna så att du kan uppleva hur kropp och sinne smälter samman med fokus på här och nu. Yogakuddar är därför ett enkelt men oerhört användbart redskap för att höja kvaliteten på din praktik, speciellt för dig som någon gång upplevt fysiska begränsningar under passen (och vem har väl inte det, handen på hjärtat?). De kan även vara en ovärderlig hjälp för gravida kvinnor.

En bra yogakudde är alltså en riktigt skön kompanjon på mattan, och inte bara på grund av ökad komfort utan även för att de hjälper dig att öppna musklerna och gå djupare in i stretchingen. Vanligtvis finns det två typer av yogakuddar, rektangulärt formade och cylindriska, runda. De cylindriska tenderar att vara något högre än de rektangulära och de erbjuder bättre stöd för ryggen vid övningar som öppnar bröstkorgen eller när du ligger med bålen nedåt. Skillnaden är dock marginell och kan sägas vara en smaksak. De rektangulära kuddarna kan vara bättre stöd vid meditation, då de cylindriska efter en tids användning gärna plattas till lite.

De rektangulära kuddarna kan du även utan problem stapla på varandra. Andra finurliga sätt att använda din yogakudde är vid shavasana, avslappningen, där du kan lägga kudden under knäna för att minska ryggspänningen och förstärka avlsappningseffekten. Bästa sättet för att öppna bröstkorgen är att placera kudden under skulderbladen och skapa en båge som öppnar bröstkorgen samtidigt som ditt huvud får vila bakåt. Tumregeln är förstås att den bästa yogakudden är en använd yogakudde. Förutom de tips som vi har gett här finns en rad olika användningsområden, från hjälp till meditation till inverterade ställningar, alltså där du helt eller delvis är upp-och-ner. Vi på yogalove.se har valt ut de bästa yogakuddarna med vårt vanliga motto – av yogis, för yogis.

Våra yogakuddar är gjorda i högkvalitativa material som garanterar lång hållbarhet och hög komfort för dig under passet. Ta en titt på sidan och välj din nya kompis till yogapasset. Vi önskar dig stor glädje och mycket nöje på mattan!