Te i chai är rikt på antioxidanter
En chai te latte liknar det traditionella sättet att göra masala chai. Traditionella masala chai involverar kokning av te och kryddor i en blandning av vatten och mjölk, medan en chai te latte involverar tillsats av en koncentrerad kryddat te till ångad mjölk. Mjölken levererar protein och kalcium som behövs för att bygga muskler och ben, medan chai te innehåller hälsosamma antioxidanter som kan bidra till att förebygga sjukdom. Osötad chai-te inte innehåller några kalorier, fett, kolhydrater, protein eller vitaminer. Du skulle behöva dricka tre koppar chai te att uppnå samma mängd koffein du får i en enda kopp kaffe. Vanliga chai kryddor är kanel, kardemumma, ingefära, kryddnejlika, muskot och svartpeppar. Dessa kryddor anses vara lugnande, vitaliserande och mentalt klargöra - Det perfekta motgiftet mot de stressen i det moderna livet. Kanel är tänkt att öka cirkulationen och öppna andning, öka medvetenheten och vitalitet och minska trötthet. Kardemumma är en populär krydda i både indiska och kinesiska beredningar av chai, och sägs gynna lungor, njurar och hjärta. Ingefära har länge värderas som en stimulans för cirkulations och immunsystem, och har använts för att behandla sådana olika villkor som impotens och åksjuka.
Kryddnejlika har använts av kineserna sedan 300 f.Kr., då den har smärtstillande och antiseptiska egenskaper. Muskot har använts i århundraden för att lindra ischias och främja matsmältningen av tunga livsmedel. Den har använts också för att behandla njur och lymf problem. Svartpeppar används ofta för att stödja cirkulationen och ämnesomsättningen, och kan bidra till att lindra kronisk kyla. Te i chai är rikt på antioxidanter, inklusive något som kalas flavonoider. Flavonoider kan minska risken för vissa cancerformer, stroke, hjärtinfarkt, högt kolesterol och karies. Utöver, att dricka te, såsom chai, kan minska risken för njursten eller osteoporos. Drick en kopp chai varje morgon för att må bättre.