Månadsarkiv: Mars 2019

 1. Johana Hector Be more YOU

  Johana Hector Be more YOU

  Ett riktigt "life hack"- "Be more YOU".

  Af Åse Ronnmark

  Johana Hector bjöd på ett riktigt "life hack" i sin föreläsning "Be more YOU".
  Hon varvade sin dryga timme med att ge konkreta tips och råd på hur man kan få bättre och mer kvalitativ sömn genom att tejpa över ljusinsläpp och lampknappar med mera i rummet där man sover, till lymfmassage och andningsövningar där man genom att trycka tungan mot gommen och samtidigt lyfta bäckenbotten får en kraftfull stimulans på vagusnerven.

  Den kraft, energi och värme Johanna bär inom sig utstrålade hon hela föreläsningen och hon fick oss alla i rummet att känna oss sedda, välkomna och viktiga.

  Budskapet var tydligt och starkt: Ta hand om dig och var dig.

  Genom att leva sann mot sig själv och sin inre röst och drivkraft så ger vi det vi kom hit för att ge och kan få det vi kom hit för att ta emot. Den resa Johanna förmedlar handlar....

  Läs mer »
 2. Yogagames 2019 Sofia Löfstaf

  Yogagames 2019 Sofia Löfstaf

  Yogagames 2019

  Af Åsa Ronnmark

  En mjuk Global Yoga-klass som leddes av en yogaläarare som var helt ny för mig hette "Come as you are". Sofia Löfstaf skapade en suggestiv känsla där musik och mentala bilder vävdes ihop till en helhet. Genom ord och rörelse lyckades hon på ett genuint sätt skapa en stark känsla av närvaro där resan inåt startade i positionen barnet och relaterades till det inre barn som bor i oss alla.

  Rörelserna (asanas) kretsade snarare kring repetition än variation då Sofia ville förmedla känslan av närhet och närvaro genom asanas som inte tvingade oss att tänka på rörelsen i sig utan som skapade viss automatisering och därmed gav möjlighet till ett mer meditativt tillstånd under klassen.

  "Ta med dig och ditt nu, din historia och dina erfarenheter och möt dig själv på mattan".

  Under vårt samtal efteråt uppkrupna på scenen i lokalen där vi yogat pratade Sof....

  Läs mer »
 3. intervju med Jennie Liljefors

  intervju med Jennie Liljefors

  Yogagames Stockholm, äntligen!

  Af Åsa (Yogasunray yoga)

  Det är med glädje och förväntan men samtidigt med ett omedelbart lugn jag kliver in genom portarna på Munchenbryggeriet denna gång i Stockholm för att delta under ännu ett YogaGames event.

  Precis som alltid är helgens schema fullspäckat av stora och intressanta namn på föreläsare, yogalärare och inspiratörer inom området och det är inte helt lätt at tvälja och fördela sin tid.

  En av dem jag vet att jag måste lyssna på är Jennie Liljefors. Förra året var en vännina till mig på hennes föreläsning, hon köpte hennes bok Healing Yoga åt mig och den har följt mig under året och jag har kunnat hämta inspiration från den både i privat undervisning och workshops.

  Hennes ämne är så viktigt och jag känner att jag i år måste lyssna på hennes föreläsning.

  Dels....

  Läs mer »