Ögonkräm

När du redan har en fuktighetskräm för ansiktet, kan det kännas lite överflödigt att ha en ögonkräm också. Men den känsliga huden runt ögonen förtjänar lite extra vård. Inte allas hud är skapade lika. Eftersom huden runt ögonen är tunnare, och på grund av alla de små musklerna i området, är det mer känsligt och kan utsättas för mycket, som svullnader, missfärgning och fina linjer och rynkor. Dessutom finns det minimala oljekörtlar runt ögonen för att hålla huden naturligt hydrerad, så att hitta rätt ögonkräm kan hjälpa avvärja många hy oro.
Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Om du har svullnader under ögat som kan bero på allergier och bihålorna, eller även sömnbrist, kost, alkohol, och åldrande, kan vissa krämer hjälpa. Dessa krämer ska innehålla ingredienser såsom koffein eller gurka, som kan bidra till att minska svullnad. Om du har mörka ringar kring ögonen kan det vara på grund av olika faktorer, bland annat ärftlighet, stress, rökning, solexponering, pigmentering och skuggor från urholkningen av dina ögon. Ingredienser som vitamin C och K, kojicsyra, och lakrits kan bidra till att bekämpa missfärgning av huden. Du bör också leta efter ljusreflekterande ingredienser för att ge dig en omedelbar ljusare effekt. För dig med tunnare hud kring ögonen kan det vara bra att hitta rätt ögonkräm. Med konstant muskelaktivitet (som blinka eller lee) så kan dina ögon visa tecken på åldrande snabbare än resten av ansiktet. Se till att du letar efter kollagen skapande ingredienser, såsom retinol, som bidrar till att tjocka till huden och släta ut rynkor. För att sakta ner hudens åldrande på bästa sätt ska du leta efter ingredienser som peptider, kinetin och coenzym Q10.

Ett tips kan vara att lagra din ögonkräm i kylskåpet. Den extra svalkan kommer att lugna trötta ögon och hjälpa till med påsar. Ett tips till kan vara att använda ögonkräm i din makeup då den kan hjälpa concealer tillämpas smidigare och hindra den från att bygga upp i dina rynkor. Det finns flera fördelar med att använda ögonkräm. Många unga kvinnor i tjugoårsåldern uppmanas att börja använda ögonkräm för att minska och kontrollera uppkomsten av rynkor. Som tidigare nämnts, är huden kring ögonen mycket känslig och det är där tecken på hudens åldrande och skador syns först. För dem som har torr hud, är det särskilt svårt eftersom torrhet runt ögonen inte ser attraktivt ut och kan vara irriterande. De som har oljig hud kring ögonen kan välja en ögonkräm som kan hjälpa till att hålla oljan till en hälsosam nivå. Detta kan vara särskilt användbart för kvinnor eftersom för mycket olja kan göra det svårt att hålla ögonmakeup på plats. Återfuktad hud kring ögonen kommer få dig att se yngre och friskare! Hitta rätt ögonkräm för din hud och ta hand om huden kring dina ögon.