Ansiktskräm

Återfuktar du huden varje dag? Om du inte gör det, bör du. Både män och kvinnor kan hitta många fördelar med att använda ansiktskräm varje dag. Det hjälper dig att både se och känna dig yngre, och gör din hud mjukare, hydrerad och mera elastisk. Alla dessa saker är viktiga om du vill vara säker på att se ung och frisk ut.

2 artiklar

Sätt fallande sortering
  1. Xlash Xlips EGF intensive care lip balm

De flesta människor kommer att nöja sig med vilken hudkräm som helst, men se till att köpa en som är kompatibel med din hud typ. Till exempel, om du har fet hud ska du inte köpa en fuktkräm för torr hud. Genom att se till att du använder rätt fuktkräm och använder den dagligen, kommer du se de stora fördelarna med tiden. Den bästa tiden för att återfukta huden är i allmänhet när du har rakat, exfolierat huden eller badat. Rakning och exfoliering leder normalt till att avlägsna döda hudceller, men de kan också beröva huden av naturliga oljor, så det är viktigt att fylla på med en bra fuktkräm. Direkt efter att du badat eller tvättat ansiktet är en idealisk tid att tillämpa fuktkräm för maximal nytta (när huden fortfarande är våt). Detta beror på att fuktkräm kommer att fånga det vatten som finns kvar på huden och försegla den i dina porer. Detta kommer att ge stor hydrering för huden som kommer att hålla länge. Under vintern kan det vara nödvändigt att återfukta huden oftare, eller så kan du behöva byta till en tyngre, mer återfuktande fuktighetskräm.

Testa dig fram och se till att ha rätt kräm för din hud!

Men trots att du återfuktar huden dagligen, finns det saker som du behöver tänka på innan du börjar. Nu när du vet fördelarna för återfuktande, inklusive anti-aging fördelarna, bör du lära dig mer om när och hur man använder fuktkräm. Det är inte lika enkelt som att placera en lotion i ansiktet, du måste använda rätt kräm för ansiktet och som innehåller minst SPF 15 solskyddsmedel eller högre. Utöver det är det viktigt att du smörjer på samma tid varje dag, till exempel när du har duschat, eller när du har rakat dig. Dessa är idealiska gånger för att använda fuktighetskräm då huden fortfarande är våt. Denna fukt kan dra krämen in i huden lättare. Före återfuktande, se till att du rengöra ansiktet noggrant med ett milt rengöringsmedel. Med ansiktet fortfarande något fuktig, tillämpa fuktighetskrämen försiktigt och genom att använda uppåtgående rörelser. Detta bidrar till att få fuktkrämen in i porerna där det hör hemma. Din hud kommer att börja absorbera fuktighetskräm nästan omedelbart och inom ca fem till tio minuter kommer det att vara helt absorberad. Oavsett din hud typ så finns det fem viktiga komponenter som borde finnas i din dagliga ansiktskräm för att hjälpa dig behålla en optimal hud hälsa. Dessa fem är solskydd, antioxidanter, retinoider, peptider, och hyaluronsyra. Se till att hitta en som har dessa fem komponenter och börja använd ansiktskräm varje dag!