Yogablogg

 1. Kundaliniyoga Institutets yogakurs

  Kundaliniyoga Institutets yogakurs

  Yogalärarutbildning - Kundaliniyoga Institutets yogakurs

  Vi erbjuder utbildning till kundaliniyogalärare.

  Vilken slags utbildning inom yoga har du själv gått?

  Jag har gått kurser inom flera yogatraditioner sedan 17 år tillbaka, men jag är certifierad kundaliniyogalärare steg 1 sedan 2014 och har påbörjat steg 2.

  Hur skulle du generellt beskriva din kurs?

  En möjlighet att fördjupa dig i yogan för din egen skull, få redskapen till att lära ut, lära dig massor om yogan och dess tekniker, och ja, återupptäcka dig själv och din sanna potential. Yogans tekniker leder dig till en djupare insikt och upplevelse av att kropp, sinne och själ hänger samman. Att alla dessa delar behöver tas omhand och näras för att du ska kunna leva i samklang med dig själv och din omgivning. Vår yogalärarutbildning löper över 2 år för att du ska hinna skapa tillräckligt med utrymme och tid för processen, samt ge dig själv möjlighet att skapa en mer hållbar och skönare tillvar....

  Läs mer »
 2. Intervju med Ashtangayogans mästare

  Intervju med Ashtangayogans mästare

  Intervju med Ashtangayogans mästare Paramaguru R.Sharath Jois från Mysore -av sina elever kärleksfullt kallad ”Sharathji”

  Af Jens Bache

  Att delta i en workshop innebär generellt att man får möjlighet att förbättra sin yogautövning - det kan handla om en asana, något som vi uppfattar som besvärligt, om att fördjupa vår kunskap om yoga eller att man är nyfiken på att lära känna en lärare.

  Att man som elev blir sedd av en lärare innebär att man kan få hjälp med att lösa ett problem och få en bättre förståelse för sin yogautövning. Att vara med på en workshop tillsammans med andra likasinnade handlar också om att möta nya och gamla vänner och att dela en fantastisk och annorlunda upplevelse. Allt det här får man om man deltar på en workshop med Sharathji!

  Även om det är ledda klasser under hela workshopen och det är många deltagare, så hjälper Sharathji de elever som behöver hjälp med vissa āsana - och man f....

  Läs mer »
 3. Johana Hector Be more YOU

  Johana Hector Be more YOU

  Ett riktigt "life hack"- "Be more YOU".

  Af Åse Ronnmark

  Johana Hector bjöd på ett riktigt "life hack" i sin föreläsning "Be more YOU".
  Hon varvade sin dryga timme med att ge konkreta tips och råd på hur man kan få bättre och mer kvalitativ sömn genom att tejpa över ljusinsläpp och lampknappar med mera i rummet där man sover, till lymfmassage och andningsövningar där man genom att trycka tungan mot gommen och samtidigt lyfta bäckenbotten får en kraftfull stimulans på vagusnerven.

  Den kraft, energi och värme Johanna bär inom sig utstrålade hon hela föreläsningen och hon fick oss alla i rummet att känna oss sedda, välkomna och viktiga.

  Budskapet var tydligt och starkt: Ta hand om dig och var dig.

  Genom att leva sann mot sig själv och sin inre röst och drivkraft så ger vi det vi kom hit för att ge och kan få det vi kom hit för att ta emot. Den resa Johanna förmedlar handlar....

  Läs mer »
 4. intervju med Jennie Liljefors

  intervju med Jennie Liljefors

  Yogagames Stockholm, äntligen!

  Af Åsa (Yogasunray yoga)

  Det är med glädje och förväntan men samtidigt med ett omedelbart lugn jag kliver in genom portarna på Munchenbryggeriet denna gång i Stockholm för att delta under ännu ett YogaGames event.

  Precis som alltid är helgens schema fullspäckat av stora och intressanta namn på föreläsare, yogalärare och inspiratörer inom området och det är inte helt lätt at tvälja och fördela sin tid.

  En av dem jag vet att jag måste lyssna på är Jennie Liljefors. Förra året var en vännina till mig på hennes föreläsning, hon köpte hennes bok Healing Yoga åt mig och den har följt mig under året och jag har kunnat hämta inspiration från den både i privat undervisning och workshops.

  Hennes ämne är så viktigt och jag känner att jag i år måste lyssna på hennes föreläsning.

  Dels....

  Läs mer »
 5. Yogakloss

  Yogakloss

  Yogakloss

  När du övar yoga upptäcker du förmodligen tidigt att vissa ställningar kan vara svåra att uppnå eller hålla utan smärta eller överdriven ansträngning, då kroppen kanske inte ännu nått sin maximala flexibilitet. Om du är en fullt utvecklad yogi och har exakt kontroll över din kropp, är s.k. ”props” eller tillbehör i yogan ingenting för dig. Du behöver dem inte. Men för oss andra kan de vara oumbärliga hjälpmedel på vägen dit och något som kan förändra upplevelsen från något slitsamt till en helt ny nivå på upplevelsen. De kan även bidra till att du kan hålla en mer korrekt position.

  Yogablock, också kallat yogakloss är ett mycket bra redskap

  Yogaklossen är ett utmärkt sådant tillbehör som är mer användbart än du tror, speciellt för stående positioner. I exempelvis halvmånen eller triangeln kan du använda en yogakloss om din hand inte når ner till marken. Förmodligen märker du genast en högre komfort, stabilitet och djup i positionen, men yogaklossen förbät....

  Läs mer »
 6. Hitte Bra Yogamatta

  Hitte Bra Yogamatta

  Bra Yogamatta

  Förr fanns i princip bara en sorts yogamatta, men idag finns det en mängd varianter att välja bland, som fyller olika funktioner. Att hitta en bra yogamatta man trivs med och som är anpassad efter den typ av yoga man utför, är viktigt för att få ut maximalt av sin träning. För att hitta rätt i urvalet, finns några saker att ta ställning till.

  -Material
  -Tjocklek
  -Användningsområde
  -Budget

  Material på yogamattan

  Det finns yogamattor i en rad olika material såsom PVC, bomull, ull, kork, jute och naturgummi. Vilket material du väljer avgör mattans textur, mjukhet, grepp, miljövänlighet och livslängd. Det är vanligt att äldre varianter av yogamattor är tillverkade av PVC, också känt som vinyl, vilket är en form av plast. Dessa yogamattor är ofta de mest mjuka och stötdämpande och de är ofta tåliga och håller länge.

  Väljer du en matta av PVC är det viktigt f....

  Läs mer »
 7. Yogafestival Thor

  Yogafestival Thor

   

  Hur fick du reda på den här yogafestivalen?

  Via min vännina som har vart här tidigare, sen är det lite annat folk som jag känner som skulle hit, Så nu när jag ändå var i trakterna så får man ju passa på att kika in.

  Berätta varför du är här?

  Jag är själv ingen yoga utövare även om jag borde, jag har andra sporter som jag håller på med. Men jag arbetar ju själv med distans healing som jag har regelbundet via min hemsida, distans healing varje vecka, måndags healing kl 21.00 och sen har jag natt healing som sker natten mellan tisdag och onsdag eller natten mellan fredag och lördag. Så då mottar du healingen när du är som mest mottaglig under din sömn. Så det är det som jag sysslar med i den andliga verksamheten.

  Var det du som hittade yogan/ meditationen eller var det den som hittade dig?

  Det är nog en synkronicitet, ofta är det ju så att det ena ger det andra, jag har ju vart på yoga kurser och så när jag bodde nere i Nya Zeeland....

  Läs mer »
 8. Intervj: Sasha Yoga Kendra Copenhagen Yoga Festival 2017

  Intervj: Sasha Yoga Kendra Copenhagen Yoga Festival 2017

  Yoga Malmö Sasha Yoga Kendra Copenhagen Yoga Festival 2017

  Jenny Viktorsson och jag som tillsammans driver Yoga Kendra :)

  Vad var din huvudsakliga motivation för att komma till Danmark till Copenhagen Yoga Games?

  Jag tycker att det är en av de trevligaste yogafestivalerna, ligger i ett lugnt och vackert område och lätt att ta sig till från Malmö. Skönt att bara få yoga och njuta under en dag eller två:)
  Men just i år var vi också på inspirationsresa eftersom vi helgen efter startade Malmös första Yogafestivai tillsammans med Malmö stad:)

  Varför yoga? Hur påverkar yoga dig?

  Yogan är en del av livet. Så mycket mer en fysiska övningar..
  Något som båda kan vara skönt, ansträngande men som framför allt har fantastiska verktyg att använda sig a....

  Läs mer »
 9. Matilda Berätta varför du är här ?

  Matilda Berätta varför du är här ?

  Kundalini yoga

  Matilda Berätta varför du är här ?

  Af Elin


  Hur fick du reda på den här yogafestivalen?

  Via posters som satt uppe på stan i Malmö där jag bor.

  Berätta varför du är här?

  Jag ville inspireras och pröva på lite olika former av yoga. Komma ut i naturen, hänga och bara ta det lugnt och koppla av. Komma ifrån stressen i stan, det andra livet lite och alla måsten.


  Var det du som hittade yogan/ meditationen eller var det den som hittade dig?

  Det var jag som sökte yogan, jag höll på lite med Kundalini yoga för några år sen, sen har jag prövat lite olika former av yoga, men jag gör det nog på lite mer chillbasis och blandat med lite meditation när jag gör det själv.


  Vilka klasser har....

  Läs mer »
 10. Emma Stålvik på Copenhagen Yoga Festival

  Emma Stålvik på Copenhagen Yoga Festival

  Vilken/vilka yogaform(er) undervisar du i?

  Emma Stålvik undervisar i Yoga Somatics, Yin Yoga och Restorative Yoga

  Varför just den/dem?

  Yoga Somatics var kärlek vid första upplevelsen för mig! Hela min kropp och själ bara vibrerade JA, i varje cell. Ett helt underbart sätt att fördjupa min relation till mig själv och livet och att få uppleva njutning, sinnlighet, läkning, mjuknande och öppnande i och genom min kropp.

  I tillåtelse, lyhördhet och omtanke. Yoga Somatics har öppnat dörren till de mer lugna, yin-inspirerade yoga-formerna. För mig är det också ett fantastiskt komplement till den mer fysiskt dynamiska dansinspirerade rörelseformen Nia som jag arbetat med länge.

  Emma Stålvik Nia Movement, Göteborg

  Vad kan man som deltagare på Copenhagen Yoga Fest....

  Läs mer »