Månadsarkiv: Juli 2016

 1. Hot yoga Malmö

  Hot yoga Malmö

  Hot yoga Malmö

  Så du har också fallit för den hetaste trenden inom uppsjön av olika yogastilar? Eller är du kanske bara nyfiken? Vi guidar dig till var du hittar hot yoga i Malmö, eller som dess ursprungsnamn var, Bikram yoga. Hot yoga är som namnet antyder en inriktning som övas i värme, närmare bestämt i 40 grader. Värmen hjälper lederna att bli mjukare, hjälper kroppens utrensning via ökad svettning, öppnar blodcirkulationen samt ger ökad syressättning.

  Här nedan listas studios där du kan hitta Hot yoga i Malmö:

  Hot Yoga Malmö

  Centralt i Gamla staden på Kattsundsgatan 8 ligger denna studio för varierand former av Hot Yoga, tidigare kallad Bikram Yoga Malmö. De har varierande klasser som passar nybörjare eller mer erfarna utövare och erbjuder även Hatha- och Raja yoga samt massage på beställning. Du kan även beställa raw food för take away på Raw Food House som l....

  Läs mer »
 2. Pranafestival

  Pranafestival

  Pranafestival

  Vad inspirerade dig till att skapa en yogafestival mitt i Göteborg?

  Af Åsa Rönnmark

  Vi såg på de stora amerikanska festivalerna som Wanderlust/ Hunuman  samt Bali spirit festival att något saknades på den skandinaviska yogascenen. Då vaknade iden på att skapa en yoga och musik festival i Göteborg, och när Göteborgs stad gav oss tillstånd till Trädgårdsföreningen föll verkligen allt på plats. Trädgårdsföreningen är som gjord för en yoga och musik festival

  Varför ska man gå på Pranafestival ? Vad är det som är så bra med yoga?

  Du går på en yoga & musikfestival därför det är en rolig och en fantastisk upplevelse. På festivalen har du chans att praktisera med nya lärare och få nya influenser från hela världen.

  PÅ Pranafestival mell....

  Läs mer »
 3. Intervj: Jenny - Yoga Living Studio

  Intervj: Jenny - Yoga Living Studio

  Yoga Living Studio Intervj

  Vilken typ av yoga undervisar du i? Varför valde du att börja med det?

  Min allra första yogautbildning var Poweryoga 2002 då jag var gruppträningsinstruktör på ett gym. Till en början såg jag det som en skön träningsform och ett bra komplement till annan fysisk gymträning.

  Idag har jag flera olika yogautbildningar och för flera år sedan valde jag att kliva ut från gymvärlden och in i yogans värld helt och hållet. Yoga är så mycket mer än enbart en träningsform.

  Den har lärt mig mer om livet i stort och i smått.

  Yogan är en viktig balans i mitt liv och ett verktyg i att kunna hantera vardagen. Yogan ger mig livskvalité på många olika sätt.

  Just nu undervisar jag, och praktiserar själv, flera olika former av yoga för jag tycker om att kombinera och känna att de samverkar och har nytta av varandra. Jag har utbildat mig i Hatha/Vinyasa och Yinyoga.

  Till hösten påbörjar jag äve....

  Läs mer »
 4. Regnigt men hjärtligt på yogafestivalen i Skåne

  Regnigt men hjärtligt på yogafestivalen i Skåne

  Center for Evolutionary Consciousness regnigt men hjärtligt på yogafestivalen i Skåne

  Af Hannes Svanqvist

  När vi svänger av från motorvägen ut i vad som skulle kunna räknas som vildmarken på andra ställen, kan man nog säga att vi kände oss lite som Alice i Underlandet.

  Fast vi visste ju ungefär vart vi skulle och varför. Tullesboallén heter den lövträdskantade landsväg där Tullesbo slott och Center for Evolutionary Consciousness’ (CEC) Green World Festival for Yoga and Sacred Music 2016 står att finna, namnet till trots rätt anonymt och utan ståhej.

  Center for Evolutionary - Yogalove.se

  Center for Evolutionary Consciousness

  Vi möts av en vänlig receptionist placerad i ett tält på uppfarten ti....

  Läs mer »