Pilates

Pilates perfekta komplementet till Yoga - att bygga styrka, flexibilitet och bra balans.

Pilates är en träningsform som varit omtyckt länge och som på senaste tiden verkar ha ökat ännu mer i popularitet - även här i Sverige. Den första pilatesstudion öppnades i New York 1926, och sedan dess har träningsformen utövats av människor världen över. Grundaren av pilates, Joseph Pilates, var övertygad om att fysisk och psykisk hälsa hänger ihop, och skapade denna träningsform där full kontroll över alla rörelser, djup koncentration och medveten andning är viktiga element. Målet är att bygga styrka, flexibilitet och bra balans. Behagliga kläder vid pilatesträning gör att fokus kan hållas på träningen.

Hitta kläder som är perfekta för din pilatesträning hos Yogalove.se!

10 artiklar

Sätt fallande sortering
 1. SPIRITUAL GANGSTER Yogakläder Namaste V-Neck
 2. Run and Relax Yogabyxor
  Ej i lager
 3. Run and Relax Bandha Tights - Coral MIX
 4. Onzie yogabyxor Chain Gang
  Onzie yogabyxor Chain Gang
  As low as 390,00 kr
 5. Onzie yogabyxor High Rise Leopard
 6. Onzie Long Yoga byxor Black Snake
 7. Onzie Long Yoga byxor Charcoal Snake
 8. Run and Relax Seamless Sports bh
 9. Run and Relax Yoga bh
  Run and Relax Yoga bh
  As low as 299,00 kr
 10. Onzie Capri yogabyxor Candy Cloud

Pilates – vad är det och vilka kläder behöver du för passet?

Pilates är en träningsmetod grundad av tysken Joseph Pilates under 1900-talet som en träningsform menad att stärka dig både fysiskt och mentalt. Pilates, när du övar denna träningsform konskevent, gör dig mjukare i kroppen, bygger upp styrka liksom kontroll och uthållighet i alla kroppsdelar. Praktiskt sett utgörs pilates av en serie kontrollerade kroppsövningar som ska utföras med full koncentration, precision, flow och en viss andningsteknik samtidigt som man fokuserar på de centrala muskelgrupperna i kroppen.

Grundaren Joseph Pilates lovar att ”redan efter första gången märker du skillnaden, efter 10 gånger kan du se skillnaden och efter 30 gånger har du en ny kropp”.

Här är några av fördelarna med pilates:

Ger dig smidiga, slanka muskler och bättre uthållighet. Är bra för hela kroppen och alla muskelgrupper, även de man normalt inte tränar. Bygger små och stora muskler vilket skyddar mot överbelastning vid andra aktiviteter. Bygger muskler som skyddar mot arbetskador p.g.a. dåliga arbetsställningar Stärker rygg, länd, mage och buk som är kroppens mest sårbara delar. Ger balans mellan kropp och själ, ökar koncentrationsförmåga. Ger bättre blodcirkulation.

Är bra som sjukgymnastik/rehabilitering efter skada/operation.

Är en skonsam träningsform som alla kan utöva. Ger en bättre kroppshållning. Ökar din medvetenhet om kroppen och hjälper dig använda kroppen mer effektivt.

 
Expert Lin-Christin Berentzen jobbar som pilatesinstruktör

Vad är viktigt att tänka på när du går på ett pilatespass?

Det viktigaste kan nog vara att ha mjuka, bekväma kläder som stretchar väl och inte tar emot i rörelserna som tänjer kroppen liksom sitter bra på kroppen och inte glider ner, ungefär som yogakläder. Vår expert Lin-Christin Berentzen som jobbar som pilatesinstruktör i träningskläder varje dag, säger att kvalitén och designen på plagget är mycket viktiga. Hon har länge varit på jakt efter ett märke som levererar god passform, har hög kvalitet och en snygg, feminin design som inte ser för sportig eller teknisk ut. Hon rekommenderar därför Run & Relax’ yogakollektion som det perfekta alternativet. Deras tyg är otroligt mjukt och bekvämt på kroppen och håller dig varm även när du arbetar i ett långsammare tempo och håller positionerna länge.

Våra designers har utformat de här tightsen för pilates och soft gym.

I synnerhet rekommenderar hon deras bh och singlet som de bästa hon någonsin tränat i, med perfekta straps som går i kors över ryggen! Tightsen sitter också bra och är följsamma i rörelserna (och glider inte för långt ner!); hårbandet är helt genialt, sitter som stöpt även i mycket avancerade och fysiska jobbsituationer. Förutom att Run & Relax’ yogakollektion är snygg är det av avgörande betydelse för henne att de är ett skandinaviskt märke med en klar miljövänlig profil, att kläderna från allra första början är designade för yoga och pilates (det märks!) och att det är grundat och drivs av starka och medvetna norska kvinnor med en tydlig och positiv vision som jag själv kan stötta till hundra procent. Lin-Christin avslutar med att hon därför är därför stolt över att få vara en av Run och Relax’ ambassadörer Du hittar Run and Relax’ kollektion här på yogalove.se.