Månadsarkiv: Juli 2017

 1. Elin Swedsudde

  Elin Swedsudde

  Vilken typ av yogastil undervisar du?

  Jag undervisar i Poweryoga och Flowyoga som är en ganska fysiskt ansträngande yoga, som fokuserar på djupandningsteknik och avslappnande meditation.

  Kan du berätta om kärleken du har för Poweryoga och varför?

  Jag har ett väldigt hektiskt liv, jag har alltid mycket på gång vilket jag älskar men ibland blir det lite för stressigt och då hade jag inte klarat av vardagen utan yogan och meditationen.
  Poweryoga ger en fantastisk träning, fysiskt och psykiskt. Det ger trygghet, lugn och avslappning, medvetenhet, tacksamhet och massa kärlek till kroppen.

  Hur började du med yoga? Upptäckte du det själv eller hittade yoga dig?

  Jag började yoga för ca 12 år sedan. Jag prövade några pass i grupp sen fick jag en yoga cd-skiva av min dåvarande pojkvän och jag började yoga och meditera hemma, ute i skogen och på landet, överallt där jag fick tillfälle och det gjorde mig totalt för....

  Läs mer »
 2. Yogaställningar för hälsa och balans

  Yogaställningar för hälsa och balans

  Yogaställningar för hälsa och balans

  Yogan är som du kanske är bekant med ett uråldrigt indiskt system för andlig utveckling och självkännedom. Yoga är sanskrit och betyder ”att förena”. Det är ingen slump att man ofta talar om balans och sambandet mellan kropp och själ när man utövar yoga.

  Det många inte vet är att den fysiska formen av yoga, med sina asanas – yogaställningar – bara är en av åtta delar i den kompletta livsåskådning som den vise mannen Patanjali nedtecknade för ca 2000 år sedan i sina yogasutror.

   

  Här i väst brukar vi koncentrera oss på de fysiska övningarna eftersom de mer esoteriska delarna med chakrasystemet som är kroppens energicentra vilka aktiveras vid regelbunden yogaövning, liksom återförening av den individuella själen med alltings ursprung – brahman – för många blir allt för svårbegripligt (och vi tenderar att vilja ha vetenskapliga bevis innan vi testar)

  Vare sig du är mer....

  Läs mer »