Bikram yoga

Bikram yoga Ha rätt yogakläder inför Bikrampasset.

Den hetaste trenden inom yogan är utan tvekan Bikram yoga eller varianterna Hot yoga. Som namnet antyder är det ett yogapass som utövas i värme, mellan 37-40 grader, som ska ha ett antal hälsofördelar. När du ska på ett sådant pass kan det vara bra att tänka till lite extra på klädesvalet eftersom du högst troligt kommer att svettas mer än vanligt.

6 artiklar

Sätt fallande sortering
 1. Run and Relax Yogabyxor
  Ej i lager
 2. Run and Relax Bandha Tights - Coral MIX
 3. Run & Relax Bandha Yogabyxor Beautiful black
 4. Run and Relax sømløs Yoga bh
 5. Onzie yogabyxor Chain Gang
  Onzie yogabyxor Chain Gang
  As low as 390,00 kr
 6. Run and Relax Seamless Sports bh

Bra märken som Onzie och Spiritual Gangster. 

När det gäller vanliga kläder kan det vara svårt att hitta något som står sig bra i värmen, däremot är kläder med svettavstötande material, speciellt yogashorts och linne, definitivt att rekommendera. Lite skämtsamt kan man säga ”ha så lite kläder som möjligt”, men en smula sanning ligger i det – kommer du i mjukisbyxor och t-shirt i bomull kan du få ett tufft pass.

Givetvis bör du, precis som under vanliga yogapass, se till att dina kläder sitter som de ska, varken för snävt eller för löst. Som någon sa: “se till att du köper byxor som är stora nog för dig. Om du måste töja spandexbyxorna för mycket för att få på dem och sen töja dem igen vid ett framåtböj, kan du plötsligt ha på dig ett fönster istället för byxor”. Kort sagt, testa att göra ett framåtböj framför spegeln och se hur det går först.

Bikram yoga – den hetaste trenden i yogavärlden Bikram yoga

Många tjejer väljer att komma till Bikrampasset med en lite snävare sport-bh och/eller linne samt shorts, killar kan med fördel komma i kortare shorts och t-shirt, linne eller till och med bar överkropp – om det tillåts. Undvik kläder i bomull under Bikrampasset, bomull absorberar svett snarare än att stöta av den. Sammanfattningsvis, just när det gäller kläder till Bikrampasset kan det vara bra att inte ha en för tajt budget, utan istället satsa på proffsiga svettavstötande kläder.

För specialgjorda och prisvärda kläder med hög kvalitet, kolla exempelvis in yogalove.se som har en utmärkt kollektion av vassa yogakläder med linnen från bra märken som Onzie och Spiritual Gangster. Du hittar också riktigt bra shorts från Run and relax gjorda i bambu för extra svettavstötande effekt, liksom från teeki, som är ett hot yoga-märke från USA.

Något annat som kan vara bra att tänka på är att skaffa en matta som är glidsäker. När svetten börjar droppa kan det annars bli rätt jobbigt. Även här har yogalove.se några höjdare, bland dem kan nämnas Yamamattan som det ultimata valet, då den kombinerar den traditionella yogamattan med uppsugningsförmågan från en bra yogahandduk. Mycket nöje!