Hot yoga Göteborg

Bikram Yoga Göteborg & Hot yoga Göteborg

För den som vill ha en het upplevelse i höstkylan kan ett pass hot yoga sitta perfekt medan vinden viner runt knutarna. Vem säger att hösten måste vara deprimerande och kylig in i märgen?

Vi guidar dig till var du hittar hot yoga i Göteborg, eller som dess ursprungsnamn var, Bikram yoga. Hot yoga är som namnet antyder en inriktning som övas i värme, närmare bestämt runt 40 grader. Värmen hjälper lederna att bli mjukare, hjälper kroppens utrensning via ökad svettning, öppnar blodcirkulationen samt ger ökad syressättning. För att inte tala om en bra workout.

Här nedan listas studior där du kan hitta Hot yoga i Göteborg:

Bikram Yoga Göteborg - Vad är egentligen skillnaden på Bikram Yoga och Hot Yoga?

Det behöver inte vara så stor skillnad, men certifierade Bikramstudios följer principer och regler som satts av grundaren i Indien, som ett franchise, medan de andra studiorna som utövar Hot Yoga i Göteborg (och världen över) kan praktisera som de vill.

Bikram Yoga använder 26 hatha yoga-ställningar och två andningsövningar, pranayamas, i 90-minuterssessioner.

På Bikram Yoga Göteborg ligger mycket centralt på Mätaregatan 2 bredvid Göteborgsoperan i moderna, fräscha lokaler. De säger att ”vi vill att vår studio inte bara är en plats du kommer för att öva yoga, men också ett utrymme att umgås, dela med dig av din inspiration och träffa underbara likasinnade.”

SATS Hot Yoga Göteborg

SATS är en av de största träningskedjorna i Sverige och satsar stort på hot yoga i tre varianter, Hot MOJO, Hot Vinyasa Flow och Hot FLX. Du kan lätt gå in på deras hemsida och se när vilket av de heta passen sker på något av SATS 10 träningscenter i göteborgsområdet.

Hot MOJO är ett koncept som löpande förnyas och sägs vara ”effektiv, fysisk och lättillgänglig” av SATS själva, samt ”..en kommersiell form av yoga som passar dig som vill träna rörlighet, styrka och balans på ett nytt, utmanande sätt”.

Hot Vinyasa Flow kombinerar som namnet antyder Vinyasans andningsfokus och serier av övningar med hettan som extra utmaning för den som vill träna både kropp och sinne. Hot FLX fokuserar mer på vanliga problemområden i kroppen för stillasittande som baksidan av låren, höft, rygg och säte.

yogaroom Hot Yoga Göteborg

Något utanför stan i förorten Kungsbacka ligger yogaroom på Teknikgatan 18. Även om du är en liten omväg för dig som är i centrum kan det vara värt det då yogaroom erbjuder fyra olika former av hot yoga:

Varm Hatha, som utförs i 30-35 grader under 75 minuter och inspirerad av Bikramyoga; Hot Yoga som utförs i 38 grader som fokuserar på att aktivera nervsystem, körtlar och inre organ samt att aktivera ryggraden; Hot/Yin i 40/42-gradig värmer som utförs stående med utvalda Hot Yoga-ställningar samt avslutas med nedvarvande positioner från Yinyogan;

Hot Yinyoga i samma temperatur som mer utpräglat fokuserar på Yinyoga med värmen som extra element.

Njut av göteborgsvädret och hösten genom att lägga till ett extra element! Hot Yoga i Göteborg är ett förmodligen ett utmärkt sätt att hålla alla höstdepressioner på avstånd.

PS. Du hittar också fler Hot Yoga Göteborg yogastudios i Sverige här.