Köp yogautrustning här / Snabb leverans / Fri frakt över 199 kr / Ring oss dygnet runt
0

Your cart is empty

YogaGames Stockholm 2017

Yogafestival Stockholm

Af Åsa

Under mina två dagar på YogaGames Stockholm hade jag chansen att få yoga för flera enormt inspirerande och fantastiska yogalärare och starkt lysande stjärnor på yogascenen just nu.
Min yogahelg startade med en klass för Shay Peretz som föddes i Israel, växte upp Argentina, spenderade många år med att dela yogan på flera platser runt om i USA men som som just nu är baserad i Stockholm sedan flera år tillbaka där han håller klasser på YogaShakti, Yoga Yama och på Yoga Om i Stockholm.

På hans klass From eastern flow to western jam skapades en personlig känsla av flöde och närhet. Klassen inleddes med att vi alla riktade våra näsor mot mitten av rummet, vi vände oss mot varandra istället för mot scenen.

Shay själv höll sig mitt ibland oss, gick runt mellan våra mattor, stundtals vandrade han upp på scenen. Under hela klassen talade han till oss, uppmuntrade oss och hjälpte oss då och då djupare in i positionerna.

Under hela klassen uppmuntrade han oss till att finna vårt center och intimiteten med oss själva och yoga. Att våga lita på kroppen, finna lekfullheten inom oss. Då och då utbrast han "Ni har flödet i er, lita på er själva! Var intima med er själva!”. När vi så lade oss ned i savasana och ny prana flödade genom min kropp var det just det som sköljde över mig och stannade kvar efter detta pass– tacksamheten över livet, rörelsen inom mig, närheten till mig själv och min inre livskraft.

För mer info om vart du kan praktisera yoga för Shay Peretz besök hans instagramkonto @darrmalik eller hans Facebooksida Shay Peretz Yoga.

Min andra klass var för Rusty Wells som är en yogalärare från San Francisco som reser jorden runt för att sprida yogans budskap, och som nyligen publicerat boken Bhakti Flow – A Training Guide for Practice and Life (Shambhala Publications) – och han kommer till Yoga Games.

Rusty sprider yogan genom den egna yogastilen bhakti flow, som innebär glädjefyllda och energiska klasser. Klasserna består av musik, svett, lugn och energi som öppnar upp hjärtat och ger dig en känsla av sann yoga bliss.

Bhakti yoga

På hans klass Who is a happy baby talade han om yogan som ett sätt att ”undo a lifetime of doing” – de krav och de måsten vi tror att vi har löser vi upp genom att hitta den inre styrkan, ljuset och kärleken som bor inom oss alla. Att släppa alla tankar vi har om oss själva kring vad vi borde göra ger frihet och sann tillfredsställelse. Att flöda i ett bhakti flow pass där happy baby fick symbolisera lekfullheten och kravlösheten i livet gav en sann känsla av närvaro och frihet.

Efter klassen fick jag en stund med Rusty och det blev ett varmt och fint möte där vi talade om hans tankar kring klassen, kring vad han vill förmedla med sin yoga och om yogastilen bhakti flow. Essensen i det hela finns egentligen i ordet Namaste – den plats av osjälvisk, sann och ren universell kärlek och ljus som bor i oss alla.

Att dela med sig av den insikten och få deltagarna på mattorna att uppleva detta genom bhakti flow är hans drivkraft och önskan. Jag är berörd, rörd och lycklig då jag lämnar lokalen och Rusty för den här gången och ser fram emot när jag får chans att yoga för honom igen.

Prana Festival är en festival för träning som arrangeras på Åby Arena i Göteborg

Rusty Wells kommer till Prana festivalen i Göteborg den 9 -10 september. Besök deras sida via Facebook för mer information om program, tider och bokning.

Lisa Forhammar som har sin bas och största delen av sin yogapraktik i Malmö, höll ett pass under eftermiddagen på lördagen som hon kallade Love your chaturanga. Jag drogs dit av en vilja att fördjupa mig, få nya infallsvinklar och kanske få med mig nya sätt att lära ut just chaturanga till mina elever som yogar för mig. Det finns risker när vi överbelastar våra kroppar i relativt kraftfulla positioner innan vi är fysiskt redo samtidigt som det ofta är de mer fysiskt utmanande positionerna som en del elever vill utforska.

Därför är det en ständig balansgång när man ska introducera nya rörelser i en grupp. Jag hade förhoppningar om att stärka mina kunskaper och kanske få nya tips och trix kring hur vi säkert kan gå in, hålla och gå ur chaturanga asana. Klassen med Lisa gjorde mig sannerligen inte besviken.

Hon delade in rörelsen i flera mycket detaljerade steg där hon talade om att sänka skuldror och ”låsa fast dem”, trycka ifrån med armarna i golvet, engagera magen samt att se till att ha "glada nyckelben".

Vi deltagare i yogalokalen delade in oss i par och kikade på varandra, tipsade och peppade. Det fanns utrymmen för frågor under passet och Lisa höll oss hela tiden engagerade och delaktiga med sin positiva närvaro och vilja att dela med sig till oss.

Vi satte oss ned efter klassen för en kort pratstund Lisa och jag och när jag frågade om känslan hon vill att vi tar med oss ut ur lokalen så svarade hon att hon vill förmedla att man kan vara helt avslappnad och i nuet i sin yoga practice först när kroppen har förmågan att bära oss. Våra kroppar ska kunna bära vårt inre och därmed ge oss möjligheten att i lugn och avslappnad närvaro kunna utforska vår inre medvetenhet.

För mer info om Lisas klasser så hittar ni henne på hennes myyogaroom:ni kan även följa henne på istagram på det här kontot: @lisaforhammar