Vi intervjuade Shay Peretz på Yoga Games i Stockholm

Shay Peretz på Yoga Games i Stockholm 2015

Ett av Shays karaktärsdrag är hans ödmjukhet och han beskriver hur mycket det finns att lära sig i sin egen yogapraktik och hur han växt starkare i sin trygghet genom tvivel och osäkerhet..."

Shay Peretz är THE dragplåtser på Stockholms yogastudios. Fyllda yogasalar med förväntansfulla människor inför hans klasser och han välkomnar folk tills yogamattorna ibland ligger på varandra. S

Shay skapar med sin passion för yoga, sin värme och öppenhet en upplevelse av att våga släppa kontrollen och utforska rörelsernas inneboende kraft.

Han får hela yogarummet till att bli en enda stor yogadansande organism, med djup andning till dynamiska rörelser - en fantastisk upplevelse för alla oss som fått chansen att ta del av hans självklara sätt att undervisa.

Shay har influenser från traditionell Ashtanga yoga, Forrest yoga och Bhakti yoga och finner inspiration till sin undervisning i träd, berg, ökenvindar, stillhet, kärlek och barn.

En aktuell inspirationskälla nämner han är ”Hjältens resa” – berättelser som handlar om att lyssna till sin inre kallelse.

Detta är uppenbart något som resonerar starkt med Shay och kanske är det just detta som gör att hans undervisning inspirerar mig liksom andra till att kasta oss ut på våra hjältemodiga resor. Å jag förundras över hur det kan komma sig bara av att ta en yogaklass.

Ett av Shays karaktärsdrag är hans ödmjukhet och han beskriver hur mycket det finns att lära sig i sin egen yogapraktik och hur han växt starkare i sin trygghet genom tvivel och osäkerhet.

Han avslutar med att säga något som Maya Angelou sa till honom en eftermiddag i North Carolina - något som han skulle vilja säga till oss alla - ”Surrender all for love”.

Om du inte hann gå på hans workshop under Yoga Games så finner du honom på Urban OM och AtmaJyoti i Stockholm.

Åsa Rudehill