Köp yogautrustning här / Snabb leverans / Fri frakt över 199 kr / Ring oss dygnet runt
0

Your cart is empty

Lita på universum!

Gabby Bernstein, New York Times bästsäljande författare

Det är ett absolut mysterium hur jag har lyckats att inte höra talas om Gabby Bernstein, New York Times bästsäljande författare, spirituell guru, inspiration och jätteidol för otroligt många.

Hon gästade i september yogastudion Wild Wood Sweden i Stockholm i ett samarbete med dem, Jivamukti Yoga STHLM och Raw Clarity om att avhålla en helg fullspäckad med workshops, Jivamukti yoga och kirtan – och jag hade turen att få vara med som deltagare.
Ramarna var perfekta i de vackra omgivningarna vid Frösundavik i Solna precis norr om stan.
Gabbys workshop var en lektion i hur man litar på universum med tanken att om man vågar ’go with the flow’ kommer allt bli exakt som det ska vara. Det var samtidigt en presentation av hennes nyaste bok ”The Universe Has Your Back” som just handlar om att släppa kontrollen och lita på att man har oändliga möjligheter som går att manifesteras om man släpper begränsande tankar kring vem man är och vad man kan.

Workshoppen hade fina Kundalini mantrameditationer som ett genomgående tema vilket var otroligt vackert - jag tycker alltid mantrameditationer fungerar jättebra för att få folk att öppna sinnet – och det känns alltid speciellt och känslosamt att meditera i en stor grupp av likasinnade människor. Överlag är Gabby stor förtalare för meditation och har själv varit på en spirituell resa ur missbruk och avhängighet och hennes mission är att ge allt hon har lärt vidare till andra.
Hon förmår att skapa förtroende samtidigt med att hon verkar otroligt mänsklig och ödmjuk och fast vi skandinaver nog kan vara lite skeptiska hade hon folks fulla uppmärksamhet och tillit.

Något som jag verkligen kunde känna igen och identifiera mig med är tanken om att man sedan barnsben burit runt på falska sannheter om sin egen person och sina egenskaper – till exempel något en förälder har sagt och som suttit fast undermedvetet - som har en jätteeffekt på hur man tror man uppfattas av andra och hur man då beter sig utifrån den falska uppfattningen – och hur man i sin tur bekräftar den falska uppfattningen och därmed begränsar sig själv och sina möjligheter. Tricken är att inse att uppfattningen är fel och att man kan komma undan dåliga mönster vid att bli medveten om feluppfattningen. Och just dåliga mönster och sätt att hantera utmaningar på är ett annat tema som återkommer. Vi har ofta vissa sätt att reagera på när vi blir pressade eller mår dåligt. Första steg till att ändra dessa mönster är då att identifiera reaktionerna och uppmärksamma när de händer för sedan att undvika reaktioner som inte gör något positivt.

En sista grej som jag vill nämna är att hon är förtalare för filosofin om att inte döma, inte prata negativt, inte känna sig bättre än andra – en fin yogi-filosofi som kanske är omöjlig att leva upp till till 100% - men om alla hade det som grundtanke är jag säker på att världen skulle vara ett vackrare ställe.

Allt i allt var det en superfin upplevelse, och jag blev nyfiken på att lära känna mera till Gabby och hennes Spirit Junkie-rörelse.
Om du också har blivit nyfiken kan jag rekommendera ett besök på hennes hemsida – det finns massor av online workshops och spännande material att få tillgång till, så kolla in gabbybernstein.com

Jag kan dessutom varmt rekommendera att besöka Wild Wood Swedens supervackra lokaler – jag har hört en liten fågel sjunga om att de varje lördag har mini yoga-retreats där man får en Ashtanga yogaklass på 90 minuter och sen har man möjlighet att slappa i Haga Health Club Spa – en helt perfekt möjlighet tycker jag för alla vi som behöver en retreat lite då och då men som inte kan resa bort en hel helg eller vecka.

Ta en titt på deras hemsida och kolla in vad de annars har för sig av aktiviteter.