Köp yogautrustning här / Snabb leverans / Fri frakt över 199 kr / Ring oss dygnet runt
0

Your cart is empty

intervju med Jennie Liljefors

Yogagames Stockholm, äntligen!

Af Åsa (Yogasunray yoga)

Det är med glädje och förväntan men samtidigt med ett omedelbart lugn jag kliver in genom portarna på Munchenbryggeriet denna gång i Stockholm för att delta under ännu ett YogaGames event.

Precis som alltid är helgens schema fullspäckat av stora och intressanta namn på föreläsare, yogalärare och inspiratörer inom området och det är inte helt lätt at tvälja och fördela sin tid.

En av dem jag vet att jag måste lyssna på är Jennie Liljefors. Förra året var en vännina till mig på hennes föreläsning, hon köpte hennes bok Healing Yoga åt mig och den har följt mig under året och jag har kunnat hämta inspiration från den både i privat undervisning och workshops.

Hennes ämne är så viktigt och jag känner att jag i år måste lyssna på hennes föreläsning.

Dels på grund av hennes kunskap men också för att det budskap hon förmedlar och som hon ägnat så stor del av sin yrkeskunskap till är ett område som berör mig på djupet. Jag har lidit av PTSD (posttraumatiskt stresssyndrom) efter min mans dödsfall och att förstå sig på mekanismerna bakom och få en mer teoretisk kunskap om varför yogan helar, som den ju så kraftfullt gör, känns så spännande.

Yogagames Stockholm Munchenbryggeriet

Lokalen är möblerad med stolar i rader i en mjukt upplyst föreläsningssal. Jennie är klädd i ljusa färger med ett vackert halsband runt halsen och hon utstrålar värme och närhet. Hon inleder sin föreläsning med ett citat av Nelson Mandela: "Forgiveness liberates the soul". Under den dryga timme vi befinner oss i Jennies närhet talar hon om de fysiska aspekterna av PTSD och våra neurologiska reaktioner på traumaupplevelser. Hon talar om vikten av att lyfta av sig själv bördan genom förlåtelse och självkärlek. Jennie själv har ett trauma baserat på en våldtäkt och förlåtelsen i hennes tal är central, både förlåtelsen till sig själv, men även till förövarna. Hon uppmanar oss alla " Låt oss stå starka på jorden genom at tdela med oss av våra historier. men också genom att lyssna på andras."

När vi sätter oss ned för ett par ord med varandra efter hennes föreläsning så berättar hon om sina uplevelser kring att "Yoga kan göra oss ljusa inifrån och ut. Bearbeta det inre ljuset så att vi kan bli mjukare i huden, musklerna och sinnet. Så vi kan släppa vår skam och skuld."

Jennie Liljefors är grundare till Yogastudion Altromondo

//Åsa, Yogasunray

--
Med värme,

Åsa
Yogasunray yoga