Köp yogautrustning här / Snabb leverans / Fri frakt över 199 kr / Ring oss dygnet runt
0

Your cart is empty

Interview with Johanna Tara Dahlin

 

What kind of yoga do you teach? Why have you chosen this?

I dagsläget är jag endast utbildad för barnyoga. Anledningen till att jag valde denna utbildning är för att jag anser att det finns ett så stort värde i att lära barn enkla redskap till att lära känna kropp och själ redan i tidig ålder. Att visa att yoga ( i den bemärkelsen den lärs ut till barn) kan vara både nyttig för hälsan, rolig och skapa samhörighet med andra som är olika dig själv. Jag tror starkt på att om alla barn lärde sig yoga i skolan skulle vi minska mobbing och öka kärleken och omtanken till varandra.

What inspires you for your classes? And is there a theme/inspiration that you are currently working on?

Barnen inspirerar mig! Att få släppa alla mina vuxna spärrar om hur saker och ting bör eller förväntas vara och istället få vara i nuet och endast använda min kreativa fanatasi- det är inspiration nog! Men även att se hur både barn och vuxna genom yoga och tex ayurveda lär känna sig själva och börjar observera hur deras kropp och sinne talar till dem. Det är inspiration- att se andra växa.

Can you please give an example of how yoga reflects in your life, outside the matt?

Då jag är utbildad inom ayurveda och kommer studera vidare inom yoga i framtiden så är yogan en integrerad del i mitt vardagliga liv. Jag har yogat sen jag var tonåring och yogan har utvecklats tillsammans med mig. I dag andas, tänker och lever jag yoga på ett annat sätt än då jag först började med yoga.

Jag tror, och hoppas, att yogan påverkar hur jag väljer att äta, behandla mina medmänniskor och hur jag hanterar vardagliga problem.

På mitt vanliga arbete organiserar jag en hel verksamhet och ansvarar för 70 personer- ett arbete som kräver maximalt av min energi varje dag.

Yoga på mattan är mitt sätt att hitta tillbaka till mig själv och fylla på med energi.
Yoga utanför mattan är något jag är tvungen att använda mig av 9-18 på arbetet varje dag i form av tålamod, positivitet och ödmjukhet.

Att också ha kunskap om att andas rätt och snabbt kunna växla ner efter att ha haft gas-pedalen i länge är också avgörande för min hälsa och sömn.

 What is the next step for you and yoga? What journey are you on/ where is it taking you?

Just nu ska jag avsluta mina studier via USA inom yoga och ayurveda. Nästa steg för mig är att utbilda mig inom Isthayoga. En gedigen och längre yogautbildning för att få ett bra fundament att kunna arbeta vidare med yoga i framtiden.

Min vision och mitt dharma (livsuppgift) är att arbeta med auyrvedisk yoga, dvs yoga utefter dina ayurvediska doshor. Jag vill sammanföra dessa systrar igen som dessvärre har blivit separerade efter att ha kommit till väst. Yoga utan ayurveda blir inte lika effektfull, och ayurveda utan yoga existerar inte.

Att kunna erbjuda yogaprogram specialicerade för just din kroppstyp och utifrån din kapacitet och där du befinner dig just nu – det är min vision. Detta kommer jag erbjuda i både Sverige och Danmark inom ett tag. Stay tuned.

Please share your number one advice for the modern living human, based on your own experience with yoga?

Lär dig andas! Djupt och effektfullt.
Lär dig andas in positivitet och styrka, och andas ut negativitet och okreativa tankar om andra och dig själv. Avsluta varje dag med detta och du kommer uppskatta varje morgon på ett nytt sätt, där du inte längre tar med det gamla in i det nya.

Namaste!