Köp yogautrustning här / Snabb leverans / Fri frakt över 199 kr / Ring oss dygnet runt
0

Your cart is empty

Hot Yoga Stockholm

Hot yoga Stockholm

Vill du komma ifrån höstkylan i huvudstaden och svettas på ett hot yoga-pass har du kommit rätt. Stockholm har landets största utbud av olika typer av hot yoga, allt från tre certifierade bikramyogastudior till hot yoga i alla tänkbara varianter.
Hot yoga är som namnet antyder en inriktning som övas i värme, närmare bestämt runt 40 grader. Värmen hjälper lederna att bli mjukare, hjälper kroppens utrensning via ökad svettning, öppnar blodcirkulationen samt ger ökad syressättning. För att inte tala om en bra workout.

Här nedan är ett axplock av ett par studior med Hot yoga i Stockholm:

Hot Yoga Stockholm (f.d. Bikram Yoga Södermalm)

Mitt på Söder ligger Hot Yoga Stockholm i dessa hippare delare av huvudstaden, på Gotlandsgatan 53B vinkelrätt mot Götgatan. Studion har fram tills nyligen varit en certifierad Bikramyogastudio men har valt att gå ur denna ”franchise”, då den ställer ganska strikta krav på efterlevande av en specifik struktur. Flera yogastudior som vill utöva hot yoga men inte efterleva kraven från Bikram utövar olika varianter och modifieringar av denna ursprungliga form.


Bikram Yoga City

Vad är egentligen skillnaden på Bikram Yoga och Hot Yoga? Det behöver inte vara så stor skillnad, men certifierade Bikramstudios följer principer och regler som satts av grundaren i Indien, som ett franchise, medan de andra studiorna som utövar Hot Yoga i Stockholm (och världen över) kan praktisera som de vill. Bikram Yoga använder 26 hatha yoga-ställningar och två andningsövningar, pranayamas, i 90-minuterssessioner. Bikram Yoga Stockholm ligger mycket centralt på Norrmalm, Olof Palmes gata 11A, som ligger ett stenkast från Hötorget, och de erbjuder obegränsad träning i 30 dagar för 399 kr.

Perfektionyoga Bikram Yoga Stockholm

Mitt på Stureplan på Engelsbrektsgatan 23 håller högprofilstudion Perfektionyoga, som erbjuder olika kombinationer av hot yoga som Bikram, Hot Yoga, Bikram/Hot, Hot Yin liksom även ”vanliga” yogapass som Ashtanga men även Gravidyoga. Deras motto är ”I’m not going to tell you it’s going to be easy, I’m telling you it’s going to be worth it.”
Givetvis har stora träningskedjor som SATS och Nordic sina egna varianter av Hot Yoga, som kan vara värda att prova på i något av deras träningscenter runtom i stan. Prova själv och upptäck vad som passar dig bäst. Njut av hösten genom att lägga till ett extra element! Hot Yoga i Stockholm är ett förmodligen ett utmärkt sätt att hålla alla höstdepressioner på avstånd.

PS. Du hittar också fler yogastudios i Sverige här.